1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · moda

Poletje prinaša občutek svobode, veselje, glasbo na ulicah, kratke noči, a na žalost tudi veliko potenja. Še posebej nastradajo tisti, ki se jim sredi vročega dneva mudi na pomemben sestanek, v predelu pazduh pa se jim nabira poplava. Kako se torej obleči poleti, da skrijemo madeže potu?

Kako se najlažje izogniti potenju:

1. Znebite se sive.

Na sivih majicah, srajcah in ostalih oblačilih se potni madeži veliko bolje vidijo, tako da se jim v vročih dneh ogibajte. Raje nadenite kaj črnega, temno modrega ali pa povsem belega. Delajte velike ovinke okoli sintetičnih materialov, saj se v vročini vedno najbolje obnese bombaž. Bela barva tudi najbolje skrije madeže, ki jih pustita dezodorant oz. antiperspirant.

2. Vzorci so zakon.

Če že nosite barvna oblačila, potem izberite tista z veliko vzorci. Vzorci namreč zakrijejo kakršnekoli madeže. Pa še ena prednost je glede oblek z vzorci – ni jih treba likati, saj so tako ali tako dobro videti.

3. Oblecite si večjo številko.

Izogibajte se tesnih majic, ki sicer lahko poudarijo skrbno pridelane mišice, a telo komaj diha v njih. Nadenite si raje številko večjo majico, kot jo nosite sicer, in pustite zraku, da prosto šviga med vami in tkanino.

4. Nosite frotiraste majice.

Gre za majice, ki so iz enakega materiala kot kopalniške brisače. Ne bojte se rahlo debelejše teksture, v njih vam ne bo prav nič bolj vroče. Predvsem pa boste v njih ves čas suhi, saj vpijajo kakršnokoli mokroto.

5. Nosite spodnjo majico.

To deluje sicer precej v nasprotju z idejo nositi čim manj, da bi nam bilo čim prijetneje v visokih temperaturah, ampak če oblečete najtanjšo spodnjo majico, ki bo vpila ves pot, vam ne bo hudega, verjemite.

6. Nosite primerno obutev.

Obujte sandale, natikače, lanene čevlje oz. karkoli lahkega. Vse ostalo sodi v omaro in naj tam čaka na jesen. In ne pozabite na nogavice (ne velja za sandale in natikače!!!), če ne, vam bo žal prvo sekundo, ko boste čevelj sezuli. Pa še kakšen žulj lahko spotoma pridelate.

7. Nosite lan in druge naravne materiale.

Če posebna priložnost ali služba od vas zahtevata celo obleko, posezite po naravnih, tankih materialih. Vse drugo vas bo skoraj hermetično zaprlo in kmalu se boste počutili kot v savni. Morda bo lanena obleka rahlo bolj zmečkana po vožnji z avtobusom, a počutje postavite na prvo mesto.

8. Če nič od tega ne deluje, je čas za klic v sili.

V skrajnem primeru si kupite krpice, ki jih namestite v predelih pazduhe in vpijajo pot. Saj so v bistvu povsem dobra rešitev, pazite le, da vam ne padejo na tla, če se boste morali v družbi preobleči.

PREBERITE ŠE: KAKO PREPREČITI POTENJE NA BOLJ “ČUDNIH” DELIH TELESA?

Sicer pa lahko še vedno upoštevate nasvet naših babic in pijete veliko žajbljevega čaja. Bojda učinkuje proti pretiranemu potenju.

1000-500-citymagazine-cover Vintage Applovi športni copati zdaj na dražbi trendi za tatuje Tatu trendi 2017 adidas Pharell Williams Tennis Hu-cover Adidas Pharell Williams Tennis Hu – kako glasbenik vpliva na športno obutev ikea-balenciaga-speed-trainer-00 Balenciagin tekaški copat v Ikeini različici oz. katera različica je bolj nora · · ·