maxresdefault
V zraku · buzz buzz

Redki so tisti, ki niso doživeli popolne agonije ob ugotovitvi, da jim je pralni stroj uničil najljubši kos oblačila, ki se ga po možnosti nikjer več ne da kupiti. A takrat so jok in stok ter molitve k bogovom, naj obrnejo čas nazaj, brezpredmetni. Lahko pa se iz nesreče česa naučite. Na primer, kako dobro oprati perilo, da ne izgubi kakovosti? Več o tem si preberite v tem članku.

 Kako dobro oprati perilo, da ne izgubi kakovosti:

Ne uporabi prevroče vode.

Bolj kot bo voda hladna, bolj bo perilo ohranilo svojo kakovost. Toploto vode je seveda treba prilagoditi materialu in barvi. Če na vaših oblačilih ni zasušenih madežev, bo mlačna voda popolnoma dovolj za intenzivno pranje perila. Najbolje je, da uporabite tekoči prašek ter da bobna ne napolnite preveč.

Zasušene madeže predhodno operi.

Če imaš opravka z zasušenimi madeži, je najbolje, da ga pred pranjem splakneš s toplo vodo, po potrebi pa ga malo očistiš kar z detergentom za pomivanje posode.

Nekatera oblačila preprosto ne sodijo v pralni stroj.

Ja, resnica je, da je treba določene kose oblačil oprati na roke. Verjemite, ne splača se tvegati, da se vam nov  pulover iz kašmirja skrči, svilena srajca pa raztrga zaradi prevelike centrifugalne sile.

Ločuj po barvah.

Čeprav ločevanje po barvah vzame več časa, kot da oblačila preprosto vržemo v pralni stroj, pa se zagotovo splača. Ena slabo pobarvana nogavica vam lahko uniči cel kup perila ter vaše čudovite bele srajce spremeni v rožnate grdobe.

Črno lahko ostane črno

Črne hlače lahko ostanejo črne, če upoštevate te preproste korake: črna oblačila obrnite narobe, perite jih v hladni vodi ter uporabite primeren detergent.


shutterstock_536001130 To je 10+ najpogostejših sanj in razkrivamo njihov resničen njihov pomen georgiana-voiculescu-353700 Kako to zimo pomagati živalim z ulice? 1000-500-citymagazine-cover Božična darila za najstnike Screen Shot 2017-12-12 at 13.40.27 copy Ta trik odmrzovanja vetrobranskih stekel moraš poznati · · ·