Obrazna rdečica
Utrip mesta · zdravje & lepota

Veste, kako ublažiti obrazno rdečico jeseni in pozimi? Nenadne temperaturne razlike, mraz in veter lahko na našem obrazu pustijo sledi v obliki moteče obrazne rdečice. Če bi se jeseni in pozimi radi izognili neprijetni obrazni rdečici, berite dalje, saj smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, kako v hladnih letnih časih ublažiti obrazno rdečico …

Vsak letni čas ima svoj čar. Jesen in zima pa poleg dišečih dobrot in uživanja v naravi prineseta tudi nenadne temperaturne razlike, mraz in veter, ki na nepravilno negovani koži pustijo sledi v obliki obrazne rdečice, popokanih kapilar in razpokane kože. Da bi se to zimo izognili neprijetni obrazni rdečici, sledite naslednjim preprostim nasvetom, z upoštevanjem katerih se boste rdečice znebili tudi brez dragih posegov z laserjem.

PREBERITE ŠE: 6 odličnih nasvetov za nego proti staranju

Posvet z dermatologom

Prvi korak do kože brez rdečice je vsekakor posvet z dermatologom, ki naj določi, da moteča rdečica ni posledica bolezni.

Krema za sončenje

Vsak dan uporabljajte kremo za sončenje, ki naj vsebuje pomirjujoče sestavine, kot sta zeleni čaj in golostebelni sladki koren, ki pomirjajo izbruhe rdečice.

Vlažilna krema

Ogrevanje notranjih prostorov in slabe vremenske razmere kožo izsušijo, zato morate pozimi lahko vlažilno kremo zamenjati za bolj bogato in hranljivo. Za še boljše rezultate kremo shranjujte v hladilniku in pazite, da ne vsebuje alkohola.

Hidracija

Skrbite za zadostno hidracijo in popijte vsaj osem kozarcev tekočine na dan. Prav tako se izogibajte kajenju, ki zmanjšuje pretok krvi in kožo uničuje od znotraj, in pitju alkoholnih pijač, ki dodatno pripomorejo k suhosti in občutljivosti kože.

Prhanje

Izogibajte se prhanju z zelo vročo vodo in čezmernemu prhanju. Prav tako se izogibajte čistilnim sredstvom, ki vsebujejo alkohol, saj ta s telesa odstranijo zaščitno plast lipidov, ki varujejo našo kožo.

Britje

Brijte se le z negovalnimi geli in penami, ki kožo zaščitijo in negujejo. Britje brez zaščitnih izdelkov poveča občutljivost kože in možnost pojava obrazne rdečice.

Pomirjajoče kumare

Vsake toliko svojemu obrazu privoščite masko za obraz iz kumaričnih rezin. Kumaro narežite na rezine in te razporedite po obrazu. Kumare bodo v 20 minutah ublažile rdečico.

Izogibajte se določeni hrani

Obrazna rdečica je lahko tudi posledica uživanja določene hrane. Če se ji želite izogniti, poskušajte s svojega jedilnika črtati zelo pekoče in močno začinjene jedi, svinjino, vino, pivo, sladkor, kavo in umetna barvila.

Philips nagradna igra Nagradna igra: Philipsova električna zobna ščetka Sonicare DiamondClean Sonično ščetkanje Si znaš pravilno umiti zobe? Ščetkaj se s sonično tehnologijo! Hrana Presenetljiva hrana, ki jo lahko jemo med dieto 25152070fe6b1012851e831b03c26f17 Pranamat Eco: podloga, ki lajša stres in bolečino ·