Kako se učiti kot Harvardov študent?
V zraku · buzz buzz

Novo študijsko leto se bo začelo drugi mesec. Na srečo je do izpitov še veliko, a preden vam začne teči voda v grlo, je dobro, da spoznate najboljše učne nasvete harvardske doktorandke, ki vam bodo pomagali do boljših študijskih rezultatov.

Semester se bo kmalu začel, volja po učenju pa je med počitnicami verjetno močno upadla, a s temi genialnimi nasveti študentke Sophie Chua-Rubenfield, harvardske doktorandke, boste ponovno dobili motivacijo. Sophie je hči pisateljice Amy Chua, ki je svoje otroke vzgajala po načelu ‘tiger parenting’, ki otroke spodbuja, da so čim bolj akademsko uspešni. Njena filozofija očitno deluje, saj je Sophie pred kratkim postala doktorica prava na pravni šoli Harvard. Na svoji spletni strani je objavila natančne nasvete, kako se učiti, če želite doseči najboljše rezultate.

1. Izogibaj se učenju na pamet.
2. Delaj si zapiske v zvezke. Ne vem, kaj se skriva za to ‘znanostjo’, a vse, kar si zapišeš z roko, ti ostane v spominu. Tudi če se dolgočasiš na predavanju, lahko kracaš v zvezek, kar je še zmeraj bolje, kot da te ni na predavanju.
3. Vsak dan naredi malo, a naj se ‘malo’ ne spremeni v cel dan.
4. Spodbujaj se.
5. Dovoli svojim prijateljem, da ti odvzamejo telefon med učenjem. Če meniš, da potrebuješ počitek za to, da bi po telefonu tipkal/-a, ga verjetno ne potrebuješ.
6. Ne delaj si poudarkov v knjigah: podčrtavanje spodbuja k učenju na pamet, zato je bolje, da si narediš zapiske ob straneh v knjigo.
7. Vse stvari naredi sam/-a. S kopiranjem ne boš dosegel/-a nič.
8. Veliko beri, ampak pametno. Ne bodi robot. Vprašaj se, kaj želi avtor z napisanim sporočiti.

9. Ne beri vsega, a razumi vse, kar prebereš. Bolje je, če razumeš več stvari, kot da prebereš veliko stvari.
10. V zvezke si delaj oporne točke.
11. Posveti se študiju, a ne smeš se dobesedno preseliti v knjižnico.
12. Če česa ne razumeš, bo to zagotovo tema izpitnega vprašanja.
13. Veliko stvari si je med učenjem treba zapomniti, a ni dovolj, da snov nenehno prebiraš. Ponavljaj jo na glas in si jo zapiši.
14. Snov postavi v širšo sliko – poskušaj razumeti, kako se določen koncept ujema s celotno temo. To ti bo pomagalo razumeti snov kot celoto. Vsak predmet je sestavljen iz glavne teme, ki je predstavljena skozi poglavja. Nauči se jih umestiti v celoto.
15. Izberi si predmete, ki te zanimajo, saj boš le tako užival/-a v študiju.
16. Uči se malo, a učinkovito.

zgodovinska dejstva Zgodovinska dejstva, ki se bodo poigrala s tvojim dojemanjem časa Zagotovilo za srečno razmerje: to morata vedeti drug o drugem, preden se preselita skupaj Zagotovilo za srečo: to morata vedeti drug o drugemu, preden se preselita skupaj 5+ dobrih navad najbolj bogatih ljudi, ki bi jih morali izvajati tudi vi. 5+ dobrih navad najbogatejših ljudi, ki bi jih morali imeti tudi mi 38081201_245014819467317_7467946386751750144_n Na platnu naslikana telesa brez oblačil, katerih pogled izraža lepoto in trpljenje · · · ·