Kako odstraniti ličila s tkanine?
Utrip mesta · dom · Utrip mesta · zdravje & lepota

Kako z oblačil odstraniti trdovratne madeže ličil? Spoznajte preproste trike, ki vam bodo pomagali, da se hitro, učinkovite in brez pranja v pralnem stroju znebite madežev ličil, kot so šminka, puder, lak, senčilo in maskara, ki so po nesreči končali na obleki ali kateri drugi tkanini, kot je posteljnina. Vse, kar potrebujete, je nekaj pripomočkov, ki jih že imate doma.

Kako z oblačil odstraniti trdovratne madeže ličil? Ali ste vedeli, da lahko madeže ličil z oblačil odstranite s peno za britje, lepilnim trakom in detergentom za posodo? Verjetno ste se kdaj že znašle v situaciji, ko ste morale ličila, kot so šminka, puder ali lak, ne le z obraza in nohtov odstranjevati tudi z oblačil in posteljnine. Potem vse tudi dobro veste, da odstranjevanje tovrstnih madežev ni mačji kašelj. A obstaja nekaj preprostih trikov, s katerimi lahko odstranite še tako trdovratne madeže ličil. Potrebujete le nekaj pripomočkov, ki jih skoraj zagotovo že imate doma.

PREBERITE ŠE: Cake: ličila lahko zdaj preizkušate kar na spletu

Če ste se kdaj po nesreči že umazale s senčilom, pudrom, lakom za nohte, rdečilom za ustnice ali se je na vaši tkanini znašel črni madež maskare, vam bodo te preproste tehnike, kako z oblačil odstraniti trdovratne madeže ličil, prišle krvavo prav!

Kako z oblačil odstraniti trdovratne madeže ličil:

Kako z oblačila odstraniti šminko?

Madež rdečila za ustnice najprej popivnajte z robčkom, nato pa ga poškropite z lakom za lase. Počakajte nekaj minut, ga zdrgnite z milom (za roke ali katerimkoli drugim) ter sperite z mrzlo in nato še z vročo vodo. Lahko uporabite tudi detergent, ki ga vtrete v madež, zdrgnete del oblačila z madežem in postopek ponavljate toliko časa, da packa izgine.

Kako z oblačila odstraniti puder?

Tekoči puder brez olja odstranite s pomočjo pene za britje. Najprej peno nanesite in počakajte, da jo tkanina vpije. Nato jo nežno vtrete v madež in najprej splaknete z mrzlo vodo. Nato postopek ponovite, le da tokrat splaknete z vročo vodo. Tekoči puder na oljni osnovi pa lahko odstranite s pomočjo detergenta. Ta tehnika deluje na tkanini iz bombaža in poliestra.

Kako z oblačila odstraniti lak za nohte?

Svežega madeža laka za nohte se boste najlažje znebili z odstranjevalcem laka za nohte (nikar ne uporabljajte acetona, saj je preveč agresiven), zasušenega pa z ledeno kocko, ki lak dodatno posuši. S tkanine ga odstranite z odsluženo zobno ščetko, kreditno kartico ali lepilnim trakom, ki ga zalepite čez madež ter nato močno in na hitro povlečete kot pri depilaciji z voskom.

Kako z oblačila odstraniti maskaro in črtalo za oči?

Za odstranjevanje tovrstnih madežev potrebujete čistilni robček ali lak za lase. Slednjega pošpricate po madežu, počakate nekaj minut in ga nato sperete z mrzlo vodo. S čistilnim robčkom to storite tako, da z njim nežno krožite po madežu in spirate z vodo.

Kako odstraniti senčilo in puder v prahu?

Madež najprej zmočite, nato pa nanj nanesite zobno pasto. Pustite jo stani nekaj minut, nato pa madež zdrgnite z odsluženo zobno ščetko in sperite s toplo vodo. Če je treba, obleko operite še v pralnem stroju.

Novi dom Kendall Jenner Kendall Jenner 1,39 milijona dolarjev vredno stanovanje zamenjala za 6,5 milijona vredno hišo Oblikovalski dodatek 7170 7170 – slovenski multipraktični oblikovalski dodatek za vrt Mobilni jacuzzi Softub Prenosljivi jacuzzi Softub – masažna kad za na pot Mighty Mug - kozarec, ki se ne prevrne Mighty Mug – kozarec, ki se ne more prevrniti · ·