Katere teniške igralke najbolj kričijo na igrišču in kako glasne so?
Utrip mesta · šport

Nekatere tenisačice se na igrišču derejo kot jesiharji je pred leti dejala legendarna teniška igralka Chris Evert. V polemiko okrog teniških igralk, ki so izjemno glasne ob udarjanju žogice se ne bomo spuščali, bomo pa preverili koliko decibelov znaša njihovo kričanje. Kraljica stokanja, ki pogosto preraste v vpitje, je že nekaj let Rusinja Marija Sharapova, tudi Belorusinja Viktorija Azarenka se včasih prav nagravžno dere. A nista edini.

Nedavno smo potegnili črto pod še enim Wimbledonom, ki ga je, ob Nadalovem hitrem slovesu, bizarnem obnašanju Nicka Kyrgiosa, dredih Dustina Browna, vedno prisotnih opazkah možatosti Serene Williams, znova zaznamovalo tudi vpitja na igrišču. Na tem področju sta že lep čas največji tarči kritik in obrekovanj Marija Šarapova in Viktorija Azarenka in čeprav vsi ne gredo tako daleč in njuno početje označijo kar za goljufanje, mnogo strokovnjakov in igralcev ni navdušenih nad tovrstnim obnašanjem, saj lahko prinaša prednost.

Še bolj kot to, pa je kričanje ob vsakem stiku z žogico nadležno in moteče za publiko. Ja, stokanje in vzdihovanje je ena stvar, predirni kriki in dretje (”pionirka” tega je gotovo Monika Seleš) pa so resen problem, saj lahko zmedejo nasprotnika.

PREBERITE ŠE: Pulse Play – pametna zapestnica za tenisače, ki beleži rezultat

Tenisačice, ki glasno vzdihujejo, se kljub temu verjetno ne bodo spremenile, saj je kričanje nenazadnje povezano s tehniko dihanja. Je pa posledica vsega tega, da v teniških akademijah mlade igralke na takšno početje začnejo zgodaj opozarjati, da čim prej osvojijo pravila obnašanja in da ideja o merjenju decibelov in kaznih za prekoračitev določene meje ne bi postala realnost na igriščih. In katere igralke so na seznamu najbolj glasnih tenisačic in koliko decibelov znaša njihovo kričanje? Že omenjeni kotirata visoko, a ko gre za decibele, nista na samem vrhu.

5. Serena Williams – glasnost sesalnika

Raven hrupa: 88.9 decibela

4. Monika Seleš – glasnost kosilnice

Raven hrupa: 93.2 decibela

3. Marija Šarapova – glasnost motocikla

Raven hrupa: 101 decibel

2. Viktorija Azarenka – glasnost ročnega vrtalnika

Raven hrupa: 105 decibelov

1. Michelle Larcher de Brito – glasnost leva

Raven hrupa: 109 decibelov

Utrinek z ”najodmevnejšega” dvoboja zadnjih let med Marijo Šarapovo in Viktorijo Azarenko:

Na Nočni 10ki bo znova tudi Jure Košir. Nočna 10ka 2015 – že deveti nočni tek okoli Blejskega jezera Vittorio Brumotti je nazaj z novo serijo freestyle trikov na cestnem kolesu. Vittorio Brumotti udaril drugič: neverjetni freestyle triki s cestnim kolesom Vadba joge doma Joga: odlični spletni portali za vadbo joge doma Signature Signature: Slovenski skejterski lifestyle video projekt