pin_up_girls_marianna_anagnostopoulou_08
V zraku · buzz buzz

Vsakdo je verjetno že kdaj slišal za pin-up dekleta in stil, ki ga lahko pogosto zasledimo na televiziji in v filmih; prav tako so s fotografijami prvih in sedanjih pin-up modelov preplavljene internetne spletne strani. Zapeljiva obleka in visoke pete še danes predstavljajo elegantno klasiko in zapeljivost, zato si mnogo deklet želi posnemati glamur, ki ga je med drugimi utelešala tudi Marilyn Monroe.

Pin-up stil, ki se je v petdesetih resnično razcvetel je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja poniknil in se umaknil drugačnim modnim in življenjskim stilom. Za njegov zaton je morda krivo prekomerno pojavljanje pin-up deklet v oglaševanju in v popularni kulturi, saj so ljudje postali vajeni teh podob, ki niso več predstavljale nekaj posebnega; prav tako so pin-up fotografije postajale del seks industrije, s čimer se je izgubil pomen umetnosti zapeljevanja, pojavilo pa se je bolj realistično in nedvoumno prikazovanje.

PREBERITE ŠE: Laura Jenkinson: umetnica ličil, ki ustvarja lične ilustracije risanih junakov

Danes se ljudje množično vračamo nazaj k preteklosti, k preteklim modnim in življenjskim stilom, ki se v luči današnjih sprememb marsikomu zdijo idila (petdeseta leta so že od nekdaj oklicana za »zlato dobo«). V luči nostalgije se vrača tudi pin-up: umetnost zapeljevanja, ki je predstavljena novim generacijam in postaja vedno bolj cenjena kot elegantna klasika iz preteklosti. Nadarjena fotografinja Marianna Anagnostopoulou je ustvarila čudovito serijo pin-up deklet in nekatere od the fotografij so (vam) že znane. Ampak mi smo se kljub temu odločili, da vam jih (še enkrat) pokažemo v naši fotogaleriji.

Serijo fotografij pin-up deklet si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
1 Izdelki s popolnoma neuporabnim dizajnom naslovka Laura Jenkinson: umetnica ličil, ki ustvarja lične ilustracije risanih junakov Foto: Trina Merry Bodypainterka Trina Merry: Urbane kamuflaže sredi New Yorka cover Zaljubljeni v modne dedke na Instagramu ·