Zvezda večera Shailene Woodley.
Kulturni izbor · film

Potem, ko so se zlati globusi in oskarji že udomačili pri svojih novih lastnikih, je prišla na vrsto še nekoliko bolj sproščena podelitev MTV-jeve filmske nagrade 2015, kjer so podeljevali porcije zlatih pokovk. Smetano je pobrala najstniška drama Krive so zvezde in sicer za najboljši film, za najboljšo igralko (Shailene Woodley) in najboljši poljub (Shailene Woodley in Ansel Elgort).

Shailene Woodley je bila sicer ena od osrednjih zvezd MTV-jevih filmskih nagrad 2015 (MTV Movie Awards). Poleg omenjenih nagrad za igro v filmu Krive so zvezde (The Fault In Our Stars) je 23-letnica na oder prišla še po nagrado MTV Trailblazer (MTV pionir) in svetu podarila nekaj čudovitih govorov. Med drugim je v solze spravila Johna Greena, avtorja knjižne uspešnice po kateri so posneli film. Zanjo pravi, da ji je spremenila življenje in močno vplivala na to, kakršna je danes.

Drugi vrhunec večera filmskih nagrad, ki slovijo po nekaj nenavadnih kategorijah in ”manjku” strokovne komisije, je bil prihod Maščevalcev. Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans in Jeremy Renner so pokleknili pred Roberta Downeyja Jr. in mu podelili nagrado MTV generacij.

PREBERITE ŠE: Zlate maline 2015 – kdo so ”zmagovalci” zlatih malin?

Večer, ki ga je povezovala komičarka Amy Schumer, ki se, zanjo značilno, pri šalah ni prav nič držala nazaj, so zaznamovali še Channing Tatum, ki je prejel pokovko za naj komično vlogo, Jennifer Lopez, ki ji je šla v roke nagrada v kategoriji ”prestrašena za posrat” (Sosedov fant), Dylanu O’Brienu pa je vloga v Labirintu prinesla kar tris pokovk- za naj preboj, naj heroja in naj pretep.

”Kaj za vraga” nagrada je šla v roke Setha Rogena in Rose Byrne (Sosedje), brez majice je najbolj navdušil Zac Efron (Sosedje), najboljša preobrazba je kakopak uspela Elizabeth Banks (Igre lakote: Upor, 1. del), v vlogi negativke pa je občinstvu najbolj ugajala Meryl Streep (Zgodbe iz hoste). Za najboljši glasbeni trenutek so ovenčali Jennifer Lawrenc (Igre lakote: Upor, 1. del), komični genij leta pa je postal Kevin Hart. No, vsaj toliko pozornosti kot nagrade, pa je požela tudi rdeča preproga, kjer bi si nagrado za najbolj ekstravagantno obleko (oprava zlatega zmaja) gotovo prislužila starleta Bai Ling.

Voditeljica in komičarka brez dlake na jeziku Amy Schumer.Odpri galerijo
cover Prvi prizori znanih filmskih igralcev preden so postali slavni Survivor Filmski napovednik: Survivor (2015) moneyball_02_large Vrhunski filmi o športu, ki so vredni ogleda Jude Law, Rose Byrne in Jason Statham (od leve proti desni). Filmski napovednik: Spy (2015) · · ·