Kia XCeed
Utrip mesta · mobilno

Novi križanec Kia XCeed, ki je že zapeljal na slovenske ceste, predstavlja alternativo tradicionalnim športnim terencem, saj nudi primerljivo stopnjo prostornosti, namenjene potnikom in prtljagi.

KIA XCeed temelji na manjšem bratu, modelu Ceed. Pravzaprav si z njim deli kar veliko: voznikova vrata, vzmetenje, pogonske sklope in skoraj celotno armaturno ploščo. Dejansko je XCeed nekoliko višji, širši in daljši Ceed. Medtem ko je Ceed tekmec avtomobilom kot sta Ford Focus in Golf, je XCeed alternativa avtomobilom kot so Volkswagen T-Cross, Skoda Karoq in Ford Focus Active.

Na voljo so trije bencinski turbo motorji. Trivaljni 1.0 z 88 kW (120 KM), štirivaljni 1.4 s 103 kW (140 KM) in pa 1,6-litrski s 150 kW (204 KM). Poleg bencinskih agregatov je na voljo dizelski motor Smartstream. 1,6-litrski Smartstream je na voljo v dveh različicah z močjo 85 kW (115 KM) ali 100 kW (136 KM). Na izbiro sta 6-stopenjski ročni ali 7-stopenjski avtomatski menjalnik.

Daljši zadnji previs XCeeda pomeni, da je prostornina prtljažnika 426 litrov, kar je 31 litrov več kot pri navadnem Ceedu. S podrtimi zadnjimi sedeži prostornina naraste na 1.378 litrov. Vstopni model bo stal okoli 22 tisoč evrov, seveda pa bo prišel s Kiino 7-letno garancijo.

Galerija: Kia XCeed

Kia XCeedOdpri galerijo

Photo: Žan Macarol-Hyundai Kona Hybrid Hyundai Kona Hybid: varčen kompakten športni terenec ŠKODA Kamiq ŠKODA Kamiq: simpatičen urbani SUV že na voljo za slovenske kupce BMW serije 2 Gran Coupe Novi BMW serije 2 Gran Coupe: različica za “plitke” žepe Volvo XC40 Recharge Volvo XC40 Recharge: prvi popolnoma električni Volvo · ·