kino april 2019
Kulturni izbor · film

Težko pričakovani Maščevalci se bodo v dvaindvajsetem Marvelovem filmu naposled soočili s hudobnim Thanosom in skušali vrniti red v vesolje. Aprila boste v kinu spoznali tudi stripovska junaka Šazama in Hellboya. Ljubitelji grozljivk se boste potili ob filmih Mačje pokopališče in Prekletstvo žalujoče ženske, navihani filmoljubci pa smejali ob filmu Stan in Olio ter Kralj plaže. Če imate malčke, pa jih “pripeljite” v Čudežni park in svet Gospoda Linka, ki išče izgubljeni dom.

Kinematografi napovedujejo, da bo april v kinu v znamenju stripovskih junakov, saj vam bodo postegli s kar tremi zgodbami, ki jih ne smete nikar zamuditi. Če nimate radi znanstvene fantastike, nič hudega, nabor komedij, grozljivik, animiranih filmov in biograifij je zelo bogat.

S temi 11 filmi boste v mesecu aprilu razvajali vse čute. Bodite le pozorni na morebitne spremembe predvajanj filmov, zato vam svetujemo, da spremljate tudi spletne strani kin po Sloveniji ali distributerjev, ker verjetno ne želite zamuditi filma!

Grozljivka
Mačje pokopališče (Pet Sematary), 2019

36 let je minilo, odkar je ameriški pisatelj Stephen King ustvaril roman Mačje pokopališče – prvo priredbo v filmski obliki je ta dobil leta 1989, 30 let kasneje pa boste na velikih platnih ponovno gledali zgodbo o najskrivnostnejšem pokopališču na svetu. Spoznali boste zdravnika Louisa Creeda, ki se z ženo in otrokoma preseli v skrivnostno hišo, poleg katere je pokopališče za domače živali. Ko njihovo mačko zbije tovornjak, se Louis odloči, da jo bo pokopal na skrivnostnem pokopališču, ki pa ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

od 4. aprila / Kolosej, Cineplexx

Biografska drama
Oni (Loro), 2018

Silvia Berlusconia boste tokrat spoznali v nekoliko drugačni luči, in sicer s pomočjo čednega mladeniča Sergia, ki zapusti rojstno mesto, odide v Rim in se tam vključi v kroge kontroverznega predsednika Berlusconia – vrata v svet vplivnih in bogatih mu odpre trgovanje z lepimi dekleti, medtem pa se Silvio v tem svetu korupcije in neprestanih zabav ukvarja s političnimi nasprotniki in svojo ženo, ki ji je dovolj njegove nezvestobe.

od 4. aprila / Kolosej

Akcijska domišljijska pustolovščina
Šazam! (Shazam!), 2019

Stotnico Marvel ste že spoznali, zdaj je čas, da vstopite v svet Shazama! oziroma tradicionalnega Stotnika Marvela. Billy Batson je štirinajstletni otrok iz rejniške družine, ki se z lahkoto preobrazi v odraslega superjunaka in to zelo enostavno – izgovoriti mora le eno pravo besedo. A njegove nove moči bodo kmalu na preizkušnji, ker se bo spopadel s hudobnim zlikovcem dr. Thaddeusom Sivano. Mu bo uspelo premagati zlo in dokazati, da je v vsakem zemljanuj nekaj superjunaka?

od 4. aprila / Kolosej, Cineplexx

Animirani film
Gospod Link: V iskanju izgubljenega doma (Missing Link), 2019

Gospod Link, velik in prijazen jeti, poskuša s pomočjo raziskovalca Lionela Frosta najti svoje dolgo izgubljene sorodnike v skriti deželi Shangri-La. Skupaj s pustolovko Adelino se zabavni odpravi na popotovanje po svetu, da bi svojemu novemu prijatelju pomagali najti njegov dom. Bo Frostu, raziskovalcu mitov in pošasti, uspelo dokazati obstoj legendarnega bitja/živega ostanka človekovega primitivnega porekla?

od 11. aprila / Kolosej, Cineplexx

Akcijska pustolovščina
Hellboy (Hellboy), 2019

Ljubitelji znanstvene fantastike so prvič spoznali Hellboya leta 1944 in veliko let kasneje boste skupaj z njimi uživali še v filmski uprizoritvi fikcijskega lika, ki je ujet med svetovi nadnaravnega in človeškega. Na svet je prišel z mislijo, da bi priklical apokalipso, vendar svoje življenje posveti boju proti zlim silam. V istoimenskem filmu se bo boril s staro čarovnico, ki je trdno odločena, da izpelje maščevanje do konca.

od 11. aprila / Kolosej, Cineplexx

Grozljivka
Prekletstvo žalujoče ženske (The cruse of La Llorona), 2019

Anna Garcia je socialna delavka, ki živi z dvema otroka v Los Angelesu. Njeno življenje se spremeni, ko spozna zapornico, ki je osumljena ogrožanja svojih otrok. Ta jo opozori na zlo, imenovano La Llorona, a ker Anna ne upošteva njenih svaril, se znajde v grozljivem nadnaravnem svetu – uničujoče in smrtonosno bitje začne preganjati njeno družino in se ne bo ustavilo, dokler ne dobi njenih otrok. Annino edino upanje je duhovnik in njegov misticizem, s katerim poskuša odgnati zlo.

od 18. aprila / Kolosej, Cineplexx

Romantični film
Prvič (After), 2019

Film Prvič je posnet po svetovnem knjižnem fenomenu avtorice Anne Todd, ki je obnorel tudi slovenske najstnike – Tessa Young je predana študentka, vzorna hči in zvesta punca svoji srednješolski ljubezni. V prvem semestru študija pa se Tessin varni svet poruši, ko spozna skrivnostnega in motečega upornika, zaradi katerega začne dvomiti v vse, kar je verjela in začne se spraševati, kaj sploh hoče od življenja. Bo našla smisel?

od 18. aprila / Kolosej, Cineplexx

Biografska komična drama
Stan in Olio (Stan and Ollie), 2019

Stana Laurela in Oliverja Hardyja, najpriljubljenejša komika vseh časov, gotovo poznate – v biografiji z istoimenskim naslovom pa boste spoznali ganljivo zgodbo o dvehprijateljih, ki se zavedata, da se približuje njun labodji spev, hkrati pa na novo odkrivata, koliko pomenita drug drugemu. Četudi sta v letih in je njuna kariera v zatonu ter jih čaka negotova prihodnost, uspeta s svojim šarmom ponovno osvojiti srca množic.

od 18. aprila / Kolosej, Cineplexx

Animirana pustolovščina
Čudežni park (Wonder Park), 2019

Deklica June, polna domišljije in optimizma, odkrije zabaviščni park Wonderland, ki je skrit globoko v gozdu. V tem parku je polno zabavnih vrtiljakov, vratolomnih prog in govorečih živali. Edina pomanjkljivost je ta, da je park v popolnem neredu in le June ga lahko popravi. Skupaj z živalmi skuša v neurejeni zabaviščni park znova vnesti nekaj čarobnosti, a kmalu ugotovi tudi, da je park le v njeni domišljiji.

od 18. aprila / Kolosej, Cineplexx

Komedija
Kralj plaže (The Beach Bum), 2019

Moondoga je uporniški prevarant, ki živi po svojih pravilih – nekoč je bil uspešen pesnik, ki se je bahal s premoženjem svoje žene, čez noč pa se je iz eskcentiučena milionarja spemenil v čudaškega brezdomca. Ker je soočen s finančnimi težavami, mora dokončati svojo pesniško zbirko, pri tem pa mu pomagajo številni liki, kot so “molitveni bojevniki” (Tac Efron), mornarji, obsedeni z delfini (Martin Lawrence), prijazni strokovnjak za marihuano (Snoop Dogg) …

od 25. aprila / Kolosej, Cineplexx

Akcijski film
Maščevalci: Zaključek (Avengers: Endgame), 2019

Niz nesrečnih dogodkov, ki jih je povzročil Thanos v lanskoletnem filmu Maščevalci: Brezmejna vojna, se je zaključil z izginotjem polovice vesolja in usodnim uničevanjem nekaterih Maščevalcev. A s svojim dejanjem je zgolj prisilil preživele Maščevalce, da se ponovno zdužijo, da bi uničili Thanosove moči in vrnili red v vesolje. Kdo bo zmagovalec v veličastnem dvaindvajsetem Marvelovem filmu?

od 25. aprila / Kolosej, Cineplexx

fans-confusing-margot-robbie-with-jaime-pressly-5-5c792e6c1ebc0__700 Ti slavni igralki sta si tako podobni, da ju ne razločijo niti oboževalci MV5BMDgzZDkzNmYtMzNkOC00NDEzLTkwZjYtYjk3ZTIwN2M1N2E5XkEyXkFqcGdeQXVyODY1NDk1NjE@._V1_SX1416_CR0,0,1416,999_AL_ 5 filmov, ki si jih moraš letos obvezno ogledati tcdlost_ec004 Serije, ki ti lahko spremenijo življenje maxresdefault (1) Priljubljene serije, ki se bodo končale v 2019 · · ·