A-spiny-crab_credit_Asher-Flatt
V zraku · buzz buzz

Včasih se zdi, da se je treba odpraviti v vesolje, da bi raziskali okolja, ki jih še nihče ni. Resnično pa je dovolj že, da se odpravite v tiste dele morskih voda, ki so v večni temi … In našli boste ta srhljiva bitja.

Mednarodna ekipa znanstvenikov se je odpravila na prvo raziskavo na svetu, v kateri so proučevali morsko biotsko raznovrstnost v globokih vodah vzhodne obale Avstralije. Na dnu oceana je zelo omejeno okolje, ki je hkrati največji in najgloblji življenjski prostor na planetu, saj pokriva polovico svetovnih oceanov in tretjino ozemlja Avstralije, vendar velja za najbolj neraziskano okolje na Zemlji.

Območje, ki je v večni temi, je globoko med 4000 in 6000 metri, njegova temperatura pa se giblje med 2 in 3 stopinjami Celzija.

Raziskovalci so se razdelili v dve izmeni (2.00–14.00 in 14.00–2.00) – z opremo so segli skoraj 5 kilometrov globoko v vode, na krov svojih plovil pa so prinesli okoli 100 različnih vrst, med temi je pet, ki še nikoli niso bile odkrite.

Po koncu odprave so začeli z obdelavo ulova, ki vključuje ločevanje različnih vrst, fotografiranje bitji, pridobivanje vzorcev mišic za analizo DNK itd. Ta odprava bo po mnenju znanstvenikov izboljšala naše razumevanje globokega morja. Vse najdbe so razstavljene v muzejih. Tako pa so videti.

Galerija: Bitja na dnu oceana

Črv (angl. Peanut Worm) je morska žival, ki spominja na moški spolni organ. Ko se počutijo ogrožene, se skrčijo in so videti kot arašidi.Odpri galerijo
sommi-257178-unsplash 10 znakov, da te opazuje angel varuh filantropisti Superbogati in radodarni: to so največji filantropi na svetu matheus-ferrero-226756-unsplash 9 stvari, ki upočasnjujejo tvoj uspeh Tej stvari se smejijo le inteligentne osebe Ta stvar je smešna le inteligentnim osebam … · · · · ·