Ko te partner ne privlači več: težave, ki se pojavijo in vodijo do razhoda
V zraku · odnosi

Nič ni nujno narobe, če ste v zvezi zaradi nekega drugega razloga, kot je fizična privlačnost, potrebno pa se je zavedati težav, ki se pojavijo, če se partnerja ne privlačita dovolj in jih tudi nasloviti.

Ljudje vstopimo v romantične odnose iz različnih razlogov. In privlačnost je le eden izmed njih. Mnogi ljudje si izberejo partnerja zato, da ugodijo družinskemu ali širšemu družbenemu pritisku. Nekateri se zavežejo zaradi občutka varnosti, ki jo občutijo v odnosu s svojim partnerjem. Spet tretji se zaljubijo, vendar ne na telesnem nivoju.

Oblik romantičnih odnosov je skoraj neskončno, le takšnih, kot obstajajo v romantičnih komedijah, je v nemogoče najti.

Ko te partner ne privlači več …

Slabo spolno življenje

Ljudje, ki so v odnosu, kjer manjka fizične privlačnosti, so manj zadovoljni s svojim spolnim življenjem. Na dolgi rok je to lahko škodljivo tako za odnos, kot tudi za dobrobit vsakega posameznika. A nič ni narobe, če v takšnem odnosu vztrajata dve osebi, ki jima spolnosti prav nič ne manjka.

Afere

Če si vsaj en partner vseeno želi raziskovati svojo spolnost, pa te potrebe ne zadovolji v romantičnem odnosu, se lahko na eni, na drugi ali pa na obeh straneh pojavijo afere.

Nezadovoljstvo z odnosom

Če eden izmed partnerjev ali pa oba nimata naslovljenih osnovnih potreb, med katere spada tudi potreba po spolnosti, lahko hitro postaneta nezadovoljna tudi z drugimi vidiki odnosa. Lahko se zgodi, da ju začnejo grozno motiti popolne malenkosti.

Čustvena odtujenost

Spolnost je tesno povezana z vzpostavljanjem in ohranjanjem intime, ki je v tesnem odnosu ključna za uspeh. Če se partnereja ne privlačita dovolj in imata posledično slabše spolno življenje, lahko hitro pride do čustvene odtujenosti.

Pomanjkanje spoštovanja

Če partnerja nimata ozaveščenih pomanjkljivostih njunega odnosa, recimo, da jima manjka iskrice, ki si jo sicer oba želita, lahko začneta drug drugega obtoževati in pojavi se pomanjkanje spoštovanja, kar še bolj spodjedi odnos.

Pomanjkanje nežnosti

Pri partnerjih, ki se ne privlačijo dovolj, prihaja tudi do pomanjkanja nežnosti, ki na prvi pogled nima veliko skupnega s spolnostjo. Takšni pari se manj objemajo, držijo za roke, božajo in na sploh manj dotikajo.

KAJ LAHKO STORITA?

Pomanjkanje privlačnosti v romantičnem odnosu ni nujno znak za to, da morata odnos prekiniti. Pogosto je možno privlačnost (ponovno) obuditi. Skrije se lahko namreč pod nerazrešene osebne ali medosebne konflikte, pretiran stres v službi ali pa kakšne razpoloženjske motnje. Če pa je pomanjkanje privlačnosti nekaj, kar ni možno razrešiti, pa je pomembno, da se tega primanjkljaja v vajinem odnosu zavedata in se o tem pogovarjata, sporočita drug drugemu svoje pomisleke, strahove in želje.


Zakaj je januar mesec, ko se loči največ ljudi? Zakaj je januar mesec, ko se loči največ ljudi? Sproščeni ste! Znanost pravi: tako vemo, kdo je naša sorodna duša jan-zhukov-Uk5cY7w2MgM-unsplash Kaj o tem, kakšen si v postelji, pove tvoje astrološko znamenje? Vrste nefizičnega varanja, ki ga še zmeraj razumemo kot varanje Vrste nefizičnega varanja, ki ga še zmeraj razumemo kot varanje · · · ·