Kozolec
V zraku · trend

Kozolec je velik dobrih sto kvadratov, star le nekaj tednov, namenjen pa najrazličnejšim dogodkom. Je unikaten, na kar najprej spomni čudovit ambient.

Konec novembra so v ljubljanskem Orehovem gaju otvorili Kozolec. Gre za unikaten večnamenski prireditveni prostor. Če zadnji dve besedi spomnita na kakšen ogromen šotor za prireditve, smo se morda malce narobe izrazili. Kajti pri Kozolcu je ravno ambient tisti, ki vleče. Lesene stene in strop dajejo občutek topline in domačnosti, središče pozornosti pa je na kaminski peči, ki bolj kot na prireditveni prostor spominja na obisk pri prijateljih. Velika okna prostor zlijejo z zunanjostjo, pogled skozi njih pa razkriva zeleno (ali belo ali pisano, kakršenkoli je že četni čas) naravo in skorajda lahko slišimo žuborenje Save.

Pri snovanju so se držali ekološkega pristopa, tako v Kozolcu ne najdemo veliko dragih gradbenih materialov in pohištva, temveč osnovne lokalne vire, ki so jih uporabili na drugačen in ustvarjalen način. Vse skupaj v Kozolcu zaokrožajo (tako in drugače) unikatna naravna ogledala Studia da Vinci iz zbirke »Človek, poglej se- Človek, spreglej«.

Gre za lesena ogledala iz naravnih materialov, ki so več kot to in v Kozolcu opravljajo več poslanstev. Obrazložili so jih takole: ”Po eni strani nas opominjajo na to, da smo del narave, iz katere človek lahko dobi čisto vse, kar potrebuje za preživetje. Nauk skromnosti in ponižnosti pred naravo. Po drugi strani nas ogledala spodbujajo, da pogledamo sami vase in začnemo spreminjati sebe. Šele, ko spremenimo sebe, se bodo začeli spreminjati tudi drugi. Poglejmo z očmi in vidimo s srcem. Nenazadnje pa nas ogledala opominjajo tudi na to, da je izbira o tem, kaj bomo videli v ogledalu, vedno samo naša.” In pika.

KozolecOdpri galerijo
Plezalni center - Ljubljana Največji plezalni center z najvišjo umetno steno pri nas Skrinja polna zgodb Mariborska trgovinica z izdelki domače obrti Candy-cane-red-white-Christmas-table Pripravite se na božične praznike in božično dekoracijo Klepet s hišnim ljubljenčkom Klepetajte s hišnim ljubljenčkom, medtem ko vas ni doma