Foto: ThinkStock
Utrip mesta · kulinarika

Pred nami je pustni čas in marsikdo nima ne časa ne volje, da bi pripravljal dobrote. A tu je zanimiva rešitev Dr. Oetkerja, kjer so pripravili zanimivo mešanico za pripravo tradicionalnih karnevalskih slaščic – pustnega krofa in pustnih mišk.

Vsekakor je spodaj navedena rešitev idealna za vse tiste, ki nimate časa za pripravo. Z mešanico Dr. Oetkerja boste namreč izjemno hitro ustvarili karnevalske občutke v vašem domu.

Novo iz Dr. Oetkerja – krofi in miške, mešanici za zelo preprosto pripravo tradicionalnih karnevalskih slaščic

Podjetje Dr. Oetker je predstavil Dr. Oetker Miške in Dr. Oetker Krofe, dve mešanici za hitro in preprosto pripravo okusnih slaščic, še posebej priljubljenih v veselem pustnem času. Karneval, maškare, pust ali ”fašenk” mnogi vsako leto nestrpno pričakujejo. To so tisti dnevi v letu, ki vsakomur omogočajo, da postane nekdo drug, pri tem pa se izvrstno zabava. In neizbežen del vsakega karnevala so zagotovo tudi gastronomske poslastice, kot so miške in krofi, katerih tradicionalni način priprave terja veliko znanja in časa. Mešanici Dr. Oetker za krofe in miške sta idealna rešitev za vse tiste, ki nimajo dovolj izkušenj s peko ali pa jim primanjkuje časa, saj zagotavljata odlične rezultate in preprosto pripravo. Z mešanicama Dr. Oetker za krofe in miške ste lahko prepričani, da bodo vsi navdušeni nad okusom vaših slaščic, iz kuhinje pa bodo prihajale omamne vonjave.

Miške so priljubljena tradicionalna slaščica, ki jo pogosto pripravljamo predvsem v času karnevala in za božič. Dr. Oetker Miške so odlična izbira za tiste, ki bi radi hitro in preprosto pripravili to zelo okusno slaščico. Mešanici je treba dodati samo 50 g masla in 3 jajca. Vzhajanje testa ni potrebno, zaradi česar je priprava še hitrejša in preprostejša. Mešanica Dr. Oetker za miške zadošča za pripravo kar 30 mišk, iz iste mešanice pa lahko spečemo tudi zelo okusne flancate. Recept za pripravo je na embalaži izdelka.

Krofi so sladica iz vzhajanega testa, ki nam tekne vse leto, še posebej pa v pustnem času. Mešanica Dr. Oetker za krofe bo navdušila tudi manj izkušene, saj lahko z njo na preprost način pripravite izvrstne krofe. Količina zadošča za kar 20 slastnih krofov, obogatenih z aromo vanilje in ruma. Priprava je preprosta: mešanici dodate vrečko suhega kvasa, 175 ml toplega mleka, 60 ml olja in 2 jajci, torej sestavine, ki jih imamo običajno v kuhinji vedno pri roki. Oblikovano testo je potem treba ocvreti v vrelem olju, nato pa po okusu napolniti z marmelado ali različnimi kremami ter posuti s sladkorjem v prahu ali čokoladnimi mrvicami Dr. Oetker. Tisti, ki ne smejo jesti ocvrtih krofov, lahko iz te mešanice z manj maščobe pripravijo različico, pečeno v pečici.

 


kulinarika-1791042563.jpg Čičerika cover-buffalo-mozarella Buffalo mozzarella Lasko_eliksir_210x297_o_t.gif Eliksir za zimo iz Pivovarne Laško Angel_02-b-DSC_5406.jpg Pinjole · ·