Lamb Engineering Wide Boy
Utrip mesta · mobilno

Lamb Engineering prihaja iz angleškega Salisburyja in je svoje začetke doživel tako kot večina podobnih podjetij, v garaži na koncu 80. let prejšnjega stoletja. Ekipo zdaj sestavlja 6 ljudi in pes, ki se ukvarjajo s storitvami CNC-rezkanja, sestavo komponent, varjenjem, dizajniranjem in kemičnim barvanjem. Poleg tega se redno udeležujejo tekmovanj v izdelovanju edinstvenih motornih koles, plod tekmovanja je med drugim tudi Wide Boy, motorno kolo s 6-valjnim motorjem.

6-valjni motor prihaja iz Honde CBX, ki je bila prvič predstavljena leta 1978 in so jo prodajali do leta 1982. Motor je imel 1.047 kubičnih centimetrov prostornine in 105 konjskih moči. Zaradi pametne zasnove 6-valjni vrstni motor ni veliko širši od običajnih motorjev. Wide Boy je delo enega izmed bolj izkušenih konstruktorjev pri Lamb Engineeringu Larrya Houghtona. Začel je z motorjem, okoli katerega je zasnoval okvir motornega kolesa, z mnogo nasprotujočimi si, lahko bi rekli celo cikcak linijami. Zadnjo enojno nihajno vilico si je sposodil pri Ducatiju 916, 17-palčna platišča pa pri Ducatiju 996. Prednje vilice in krmilo sledijo linijam z okvira in so plod Houghtonove domišljije in ročne izdelave.

Izpušni sistem je narejen iz več kot 6 metrov cevi iz nerjavečega jekla. Prav tako edinstvena in povsem futuristična je posoda za gorivo, ki je polna ostrih linij. Sedež oziroma, bolje rečeno, košček usnja je bolj namenjen estetskemu videzu kot pa udobju med samo vožnjo. Je že res tako, da je pri edinstveno izdelanih motornih kolesih treba pozabiti na uporabnost, ker imata dizajn in vizija vedno prednost pred praktičnostjo.

PREBERITE ŠE: CAKE KALK: TESLA V SVETU MOTOCIKLIZMA

Galerija slik: Lamb Engineering Wide Boy

Lamb Engineering Wide BoyOdpri galerijo
christopher-walken-kia-super-bowl-50-ad-ce7a95b8d7a548dc copy 14 najbolj smešnih reklam za ameriški Super Bowl z avtomobili v glavnih vlogah Iguana Commuter Iguana Commuter: jahta, ki se zapelje tudi na kopno BMW Z4 20 avtomobilov, ki si jih želimo dobiti v roke v letu 2018 Gibbs Biski Gibbs Biski: dvoživka med vodnim skuterjem in motornim kolesom · · · ·