Lamborghini Centenario je odvrgel streho.
Utrip mesta · mobilno

Lamborghini je ob stoletnici Ferruccievega rojstva po spomladanski predstavitvi superšportnika Lamborgini Centenario zdaj predstavil še različico brez strehe. Vseh 20 roadsterjev, katerih začetna cena je bila postavljena pri dveh milijonih evrov, so medtem že prodali, zato nam ostaja le še naslajanje nad oktansko lepotico.

Lamborghini Centenario je superšportnik, ki se je javnosti kot kupe prvič predstavil na ženevskem avtosalonu. Izdelali bodo vsega 20 primerkov, ki so že zdavnaj razprodani, tudi na brezstrešni različici Lamborghini Centenario Roadster pa si lahko samo napasemo oči, saj je tudi vseh 20 roadsterjev že oddanih.

Obe izpeljanki sta bili izdelani v spomin na stoletnico rojstva ustanovitelja znamke Ferruccia Lamborghinija.

PREBERITE ŠE: Lamborghini Centenario = dedek uide z vajeti

1570-kilogramski Lamborghini Centenario Roadster je v celoti izdelan iz ogljikovih vlaken, žene pa ga že poznani 6,5-litrski motor V12, ki zmore 770 KM (556 kW) in 690 Nm največjega navora. Od 0 do 100 km/h pospeši v 2,9 sekunde in dosega hitrosti do 350 km/h, zavorna pot od 100 do 0 km/h pa znaša vsega 31 metrov.

Posebnost vozila je, da se pri nižjih hitrostih v nasprotni smeri vrtenja volanskega obroča obračajo zadnja kolesa, kar nudi večjo okretnost, medtem ko se pri višjih hitrostih zadnja kolesa obračajo v isti smeri kot sprednja, kar navidezno podaljša medosno razdaljo.

Lamborghini Centenario Roadster:

Lamborghini Centenario je odvrgel streho.Odpri galerijo
Samovozeči Uberjev Volvo XC90. Ali je voznik v avtomobilu? Uber začenja z uporabo samovozečih avtomobilov! Tovornjak Volvo Iron Knight Volvo Iron Knight – tovornjak, ustvarjen za rušenje rekordov Vision Mercedes-Maybach 6 Vision Mercedes-Maybach 6: avtomobilski presežek Roberta Lešnika Vodno plovilo Glider Yachts SS18 Glider Yachts Super Sports (SS 18): luksuzni gliser na hoduljah ·