1000-500-citymagazine-cover
V zraku · tehnologija · gadgeti

Logotipe največjih blagovnih znamk prepoznamo tudi, če nas zbudijo sredi noči. Enako je z legendarno Leico, katere logotip krasi rdeča pika. No, ta rdeča pika se je za posebno priložnost “razlila” kar po celem ohišju in dobili smo poseben Leicin fotoaparat, ki jih je samo 100 na svetu.

Ohišje fotoaparata Leica M (Typ 262) Red je iz aluminija, ki so ga anodizirali (elektrokemični proces, pri katerem se na aluminiju ustvari debelejša oksidna plast) v rdečo barvo. Kot takšna bo tvorila popolno barvno kombinacijo z Leicino lečo Summicron-M 50 mm f/2 ASPH, ki je leta 2016 prav tako bila narejena v posebni izdaji.

Po tehničnih značilnostih pa gre za Leicino linijo M (TYP262), ki se ponaša s tipalom CMOS s 24 milijoni slikovnih pik, ISO vrednostmi do 6400 ter procesorjem Maestro, ki skrbi za izjemno hitro delovanje. Na hrbtni strani je 3-palčni zaslon z 921.600 slikovnimi točkami, ki ga ščiti Corning Gorilla Glass. Umaknili so sicer možnost zajemanja videoposnetkov, a je na ta račun glavni meni še preglednejši in preprostejši za uporabo.

Če vam je Leica pri srcu, vaša barva pa je rdeča, ga lahko kupite za 6.000 evrov.

Galerija: Leica M Red Camera – posebna linija Leice v rdeči barvi

Leica M Red Camera – posebna linija Leice v rdeči barviOdpri galerijo

JAPAN-LIFESTYLE-LABOUR-TECHNOLOGY T-Frend: dron, ki delavcem ne dopušča opravljanja nadur Ember-Ceramic-Mug_329149 Skodelica Ember: da se vaša kava nikoli ne bo ohladila 1000-500-citymagazine-cover Božična darila za igričarje c5baea6be2673a89fbcd9be22b5d0dea_original Veiled: prvi leseni polnilnik na sončno energijo na svetu · · · · ·