beer
Utrip mesta · kulinarika

Eksperta iz univerze Stanford- eden med njima Slovenec dr. Jure Leskovec- sta lani preučevala evolucijo okusa ljubiteljev piva, saj sta želela dognati kako bi lahko pivopivcu s kar največjo uspešnostjo priporočili primerek iz ‘zelenega zlata’ in zadeli njihov okus. Ena od ‘razsodb’ študije namreč je, da imajo poznavalci afiniteto do okusov, ki so izven brbončnega dometa novinca, na podlagi ocen ‘uporabnikov’ piva na strani ratebeer.com, pa je nastala lestvica najboljših 20. Lestvica, ki jo te dni objavljajo vsi svetovni mediji. Namreč sezona pitja piva je na vrhuncu!

Okus pivca se modelira skozi čas, kar je precej o-hlapna razlaga tega, kakšna je pot od novinca do eksperta. Podiplomski študent Julian McAuley in docent Jure Leskovec sta zato postavila spletno stran RateBeer, ki jima je omogočala ločitev poznavalca od začetnika, sito tega pa so bila mnenj pivopivcev o določenem pivskem zvarku.

PREBERITE ŠE: Frozen Beer Slushie Machine: aparat, ki pivsko peno naredi kraljevsko

Stopnjo ‘znanja’ sta ocenila glede na število podanih ocen posameznika in kako so se te ‘odrezale’ v primerjavi z ocenami drugih, večjih ali manjših poznavalcev. Piva so šla skozi 3 milijone mnenjskih sit in pred vami je seznam 20-ih (od zadnjega proti prvemu), ki jih imajo pivci najbolj v čislih.

20. Stone - Imperial Russian Stout. Temno pivo, ki prihaja iz Kalifornije. Ocena: 4.215/5Odpri galerijo
20140728_141043i Sladoledarna VIGÒ ICE CREAM v Ljubljani Očarljiva sladoledarnica kar kliče po našem obisku Najboljši sladoled v mestu: La Gelatiera iz Londona #6 Notranjost sladoledarnice Najboljši sladoled v mestu: Bella Gelateria v Vancouvru #5 Foto: Moritz Eis Najboljši sladoled v mestu: avstrijsko-srbski Moritz Eis #4 · ·