Pametni telefon LG G5
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

LG je na svetovnem sejmu mobilne telefonije MWC 2016 v Barceloni predstavil svoj dolgo pričakovani pametni telefon G5, novega paradnega konja, ki navdušuje v vseh pogledih. Krasijo ga modularni dizajn, kovinsko ohišje, odstranljiva baterija in možnost številnih dodatkov, kot je LG Cam Plus, ki telefon pretvori v profesionalni fotoaparat.

Vsi, ki ste nestrpno čakali na nov vrhunski LG-jev pametni telefon, si lahko oddahnete. LG G5 je namreč tu! Ima vse, kar smo si želeli, in še več! Gre za najdrznejši LG-jev pametni telefon do zdaj, ki stavi na svojo modularnost. 159-gramski telefon iz kovinskega ohišja krasi 5,3-palčni IPS quadHD zaslon ločljivosti 2560 x 1440 slikovnih točk, ki bo tudi v ugasnjenem stanju prikazoval uro, obvestila in druge pomembnejše informacije (gre za t. i. funkcijo Always On, ki zasede tretjino zaslona in porabi le 0,8 odstotka baterije na uro). Ponaša se s 4 GB sistemskega pomnilnika in 32 GB prostora za shranjevanje, ki ga je mogoče s spominsko kartico microSD razširiti do 2 TB.

Zadaj vidi ”dvojno” (fotoaparat ločljivosti 16 MP s standardnim 78-stopinjskim zajemom slike in ločljivosti 8 MP s 135-stopinjskim zajemom), spredaj pa z 8 MP. Inženirji so mu vgradili procesor Qualcomm Snapdragon 820, na katerem je naložen operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow. Pohvali se lahko tudi s čitalcem prstnim odtisov, laserskim avtofokusom in baterijo zmogljivosti 2800 mAh.

PREBERITE ŠE: Novi Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge

Posebnost pametnega telefona LG G5, ki gre v prodajo aprila 2016, je modularni dizajn. Baterija je odstranljiva, telefonu pa lahko dodajate razne dodatke, t. i. LG Friends (npr. LG Cam Plus, Hi-Fi Plus z B&O Play znamke Bang & Olufsen, pa 360 VR, 360 cam in robotka LG Rolling Bot), ki jim bo LG s časom dodajal nove ”prijatelje”. Telefon polnimo prek vhoda USB-C.

Pametni telefon LG G5Odpri galerijo
Pametni telefon Caterpillar S60 je sploh prvi pametni telefon s toplotno kamero. Caterpillar S60: prvi pametni telefon s toplotno kamero na svetu Samsung Galaxy S7 - Reža za do 200 GB dodatnega spomina. Novi Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge Upogljivi pametni telefon Reflex Reflex – upogljiv pametni telefon Najcenejši pametni telefon Ringing Bells Freedom 251 To je najcenejši pametni telefon na svetu, ki stane kot vrč piva ·