LG Gram
V zraku · tehnologija

LG Gram je izjemen prenosnik, ki tehta manj kot kilogram (980 gramov). Gre za mlado LG-jevo družino ultralahkih prenosnih računalnikov, ki hitro postajajo prva izbira najzahtevnejših uporabnikov. In hitro vam bo postalo jasno, zakaj. LG-ju, ki velja za eno izmed najinovativnejših podjetij na svetu, je namreč s to serijo vendarle uspelo izdelati pameten (beri: prenosnik z izjemno strojno opremo, kar je sicer značilno za večino) in istočasno izjemno lep prenosnik (beri: z izjemnim dizajnom, ki je bil pogosto njihova šibka točka). Ker mu je vedno zmanjkala pika na i, si je Apple tudi zagotovil velikansko prednost, a z eno potezo – s prenosniki LG Gram – ga je LG prehitel po desni.

Prenosniki LG Gram tehtajo manj kot kilogram in manj kot Applov 11-palčni MacBook Air, zaradi izjemno tankih robov pa so kljub večjim, 13-oziroma 14-palčnim zaslonom na dotik z ločljivostjo IPS 1080p enakih dimenzij kot ”jabolčnik”. Navzlic suhljatemu ohišju so izjemno žilavi, saj so za preračunavanje podatkov najeli dobro trenirane Intelove procesorje Core i5 oziroma i7 s sredicami pete generacije Broadwell (preračunavajo s taktom od 2.2 GHz, z vklopljenim turbom pa do 3.00 GHz) ter 8 GB sistemskega pomnilnika. Svoje k izjemnemu nastopu in posledično uporabniški izkušnji doda pogon Solid State kapacitete 128 GB ali 256 GB, prenosniki pa so rezervirali tudi prostor za pomnilniško kartico microSD, priključek HDMI in obrnljivi vmesnik USB-C.

Njihovo ohišje ni zgolj kos plastike, kot smo bili vajeni do zdaj, ampak delno iz magnezijeve zlitine, ki skrbi za večjo trpežnost naprave. Krasita jih tudi osvetljena tipkovnica in Microsoftov podpis, saj imajo prednameščen operacijski sistem Windows 10. Baterija naj bi jim v teoriji zagotavljala 7,5 ure avtonomije, a papir prenese vse. Po prvih testih sodeč, je namreč številka nekoliko napihnjena. A glede na to, kako lahki in kompaktni so, bomo LG-ju tu pogledali skozi prste. Kajti če smo z evolucijo izgubili rep, nam je v 21. stoletju zrastel nazaj v obliki polnilca, ki ga povsod vlečemo s sabo. Zato nekoliko bolj rahitična baterija ni nikakršna katastrofa.

PREBERITE ŠE: HP Envy Curved: ukrivljen računalnik vse-v-enem, ki se ne ”krivi” pod težo zahtevnih operacij

Za LG-prenosnike družine Gram boste morali pričakovano odšteti nekoliko več od konkurenčnih izdelkov. V ZDA bo osnovna različica z vami zapustila trgovino za preračunanih 780 evrov, najzmogljivejša pa za 1220 evrov. Morda se sliši veliko, a s 14-palčno različico dobite najlažji in najmanjši prenosnik na svetu! To dejstvo pa nekaj stane.

LG GramOdpri galerijo
Laundroid - napreden gospodinjski aparat, ki pere, suši in zlaga perilo Laundroid – sanje vsake gospodinje – je pralni, sušilni in likalni stroj v enem Osebni računalnik HP Envy Curved HP Envy Curved: ukrivljen računalnik vse-v-enem, ki se ne ”krivi” pod težo zahtevnih operacij Zvočni sistem Merlin 1 Musical Fidelity Merlin 1: avdio sistem za bogove (in avdiofile) Fotoaparat Light L16 Light L16 – en fotoaparat, 16 različnih objektivov. To je najbolj vsestranski fotoaparat na svetu! · ·