LG-K7i
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Kako, prosim? Saj ne, da bi se branili novosti pri odganjanju komarjev, ki so iz poletja v poletje manj dovzetni za naša prizadevanja v boju proti njihovim pikom. A da bi za to poskrbel pametni telefon? Hm, zakaj pa ne, vsaj če vprašamo LG.

LG K7i je sicer relativno običajen pametni telefon, s 5-palčnim zaslonom, 2 GB spomina, 16 GB prostora za shranjevanje (s kartico MicroSD ga lahko povečate do 256 GB) ter dvema kamerama.

Na prednji strani boste našli kamero s 5 megapiksli, na hrbtni pa z 8 megapiskli in tipalom CMOS AF. Videoposnetke snema s hitrostjo 30 sličic na sekundo pri ločljivosti 1080p. Nič takega, česar nismo že videli, kajne?

Od vašega pametnega telefona se LG K7i razlikuje po tehnologiji za odganjanje komarjev. Na hrbtno stran ohišja (Mosquito Away) so namreč vgradili ultrazvočno napravico, ki s frekvencami, ki jih človek več ne sliši, odganja komarje. Naše uho namreč ujame zvoke med 20 Hz in 20 kHz, LG K7i pa ‘piska’ z več kot 30 kHz. Tehnologija je za nas popolnoma varna. Zraven prejmete tudi stojalo za telefon, tako da ga lahko postavite v svojo bližino na terasi in s tem odganjate komarje.

Edini problem, na katerega pri nas naletimo, je, da je trenutno na voljo samo za indijski trg. Najbrž bo treba še nekaj časa uporabljati klasična pršila.

Galerija – LG K7i: prvi pametni telefon na svetu, ki odganja komarje

LG K7i: prvi pametni telefon na svetu, ki odganja komarjeOdpri galerijo

1920-900-EN ZTE Axon M: pametni telefon s kar dvema zaslonoma 141858-phones-feature-huawei-mate-10-and-mate-10-pro-release-date-specs-and-everything-you-need-to-know-image1-tepsgoitrq Pametni telefoni Huawei Mate 10: dobrodošla umetna inteligenca BlackBerry Motion – brez tipkovnice in brutalno baterijo BlackBerry Motion: brez tipkovnice in z brutalno baterijo cover-googlepixel2 Google Pixel 2 in Pixel 2 XL – najboljša telefona letošnjega leta? · · · ·