Pri LG so dobili četvorčke.  Poimenovali so jih Magna, Spirit, Leon in Joy.
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

LG se bo na bližajočem kongresu MWC 2015 predstavil z novo linijo pametnih telefonov srednjega cenovnega razreda, ki ga bodo sestavljali Magna, Spirit, Leon in Joy. Kljub temu ti telefoni ne bodo kaj dosti zaostajali za modeli s ”petimi zvezdicami”, saj se tako zaradi funkcij, kot videza zlahka pomešajo med precej dražje brate.

LG z novo linijo pametnih telefonov srednjega cenovnega razreda pravzaprav briše ločnico med razredi. Z eno nogo, predvsem ceno, so v srednjem, s programsko opremo in videzom pa v višjem razredu. In kaj prinašajo ti telefoni, ki ciljajo na množično uporabo? Omrežje 3G ali LTE (razlike v videzu med verzijama praktično ni, ima pa LTE kovinski, 3G pa plastični zadnji del), zaslon z ”In-Cell” tehnologijo, poenostavljeno in izboljšano delovanje ter posledično uporabniško izkušnjo, dober občutek v roki (Magna in Spirit imata ukrivljeno zadnjo stran) in izjemen dizajn (ukrivljen zaslon pri Magni in Spiritu). Kljub dokaj osnovni strojni opremi so vrhunski. Pa ne samo zaradi ergonomičnega dizajna. Bodimo še malo bolj plastični, da boste videli zakaj.

LG Magma je 5-palčnik, Spirit 4,7, Leon 4,5 in Joy 4. Najbolj veličastnega, Magno (v latinščini to pomeni veličasten), žene štirijedrni procesor (kot tudi vse ostale) in baterija s 2540 mAh, kar je največ v razredu. Je tudi prvak ko gre za fotografijo (glavni fotoaparat ima 8, sprednjim pa 5 MP). Skupaj s Spiritom, ki je najbolj inovatorsko naravnan, ga krasi ”In-cell touch” tehnologija, ki je sicer privilegij telefonov iz ”višjega sloja”. In ko smo ravno pri Spiritu. Temu se zaslon razliva praktično čez celotno prednjo površino. Tudi Leon kaj dosti ne zaostaja, v svojem kompaktnem ohišju pa, kot ves kvartet, nosi operacijski sistem Android 5.0 Lollipop. Najmanjši Joy enako kot ”Lev” prenaša baterijo s 1900 mAh in tudi to je kot druge moč odstraniti.

PREBERITE ŠE: LG s pametno uro LG Watch Urbane nad Apple Watch

Ob vsem naštetem, pa so tu še bonbončki, kot je funkcija ”Gesture Shot” za selfije, ki se upravlja s kretnjo (prepozna jo do razdalje 1,5 m), ki povzroči 3-sekundno odštevanje do sprožitve, pa ”Glance View” za hiter skok po ključne informacije (čas, klici, sporočila, ipd.), tudi ko je ekran izključen.

cover-moto-e Pametni telefon Motorola Moto E druge generacije že od 110 evrov Prve fotografije in podatki pametnega telefona HTC One M9 HTC One M9 – prve fotografije in podatki pametnega telefona Aston Martin CTP002 Prozorni pametni telefon Aston Martin cover-m1note Meizu M1 Note – velik pametni telefon za nizko ceno · ·