Ljubezen ni več pomembna, to je nov kriterij pri izbiranju moža.
V zraku · odnosi

Družbene izkušnje kažejo, da so pred tisočimi leti ženske vedno izbirale tiste partnerje, za katere so bile prepričane, da bodo znali skrbeti za družino. In očitno ljubezen tudi takrat ni bila pomembna ljubezen pri izbiranju moža, temveč nekaj povsem drugega. Kaj je vam pomembno?

Mislili smo, da vsi ljudje vstopimo v partnerski odnos zato, ker nam je oseba všeč, kasneje se zaljubimo in začnemo ljubiti. A očitno gre za redko sorto ljudi, saj rezultati raziskave Ali se Američani poročijo zaradi ljubezni ali denarja? pravijo, da ljubezen ni pomembna, ko izbirate moža, temveč FINANČNA VARNOST.

V raziskavi je sodelovalo 1000 ljudi med 18 in 40 letom, ki so jih spraševali o tem, kaj jim bolj šteje v parnerskem odnosu: ljubezen ali denar.

56 % Američanov je odgovorilo, da jim je pomembnejša finančna varnost kot ljubezen. Ženske (57 %) in moški (54 %) so na to vprašanje odgovorili podobno. Le generacija X, rojena med leti 1996 in 2010, je odgovorila, da ljubezen šteje bolj od denar.

V podobni raziskavi so prav tako ugotovili, da mlajšim generacijam ni tako pomemben finančni status, z leti pa je ta komponentna ključna pri odločanju o tem, s kom se bodo poročili.

Po njihovih podatkih bodo 18-letna dekleta izbrala ljubezen, 40-letne ženske pa finančno varnost.

Kaj vam bolj šteje?


toa-heftiba-h763qxHbe_I-unsplash To so očitni zgodnji znaki, da ti bo zlomil srce toa-heftiba-E9B0JN25RRo-unsplash Boleča resnica o samskem življenju, o kateri so vsi tiho Za vse moške: to so situacije, ko greste svoji dragi najbolj na živce Za vse moške: to so situacije, ko greste svoji dragi najbolj na živce shutterstock_1187675779 Zlat nasvet, ki vedno deluje: kdaj in kako prvič poljubiti simpatijo! ·