450745193
Utrip mesta · lokali · Utrip mesta · svet po moško

Žal si večina ne more privoščiti drage poti v Brazilijo in si v živo ogledati tekem svetovnega prvenstva v nogometu, zato se bo morala zadovoljiti z ”drobtinicami” s prenosi. Toda z množičnim pojavom vrhunskih projekcij ter LCD in plazma televizorjev ta izkušnja že močno diha za ovratnik izkušnji v živo, še posebej, kadar tekmo spremljate v gostinskem lokalu.

Vzdušje se je tako s sodobno tehnologijo dokončno prelilo čez stene nogometnih stadionov, zato boste tudi tisti, ki v rokah nimate trenutno najdragocenejšega lističa, lahko občutili naboj, ki vlada na drugi strani luže. Nič čudnega torej, da so gostinski lokali postali nekakšni navijaški prizidki stadionov in med 12. junijem in 13. julijem bo v Ljubljani verjetno težje najti gostinski lokal, ki ne bo imel prenosa tekem iz Brazilije, kot takega, ki ga bo imel. Potem ko je bilo prejšnje svetovno prvenstvo v Južni Afriki našim gostincem zaradi zgodnjih ur finančno manj naklonjeno in bi se lahko celo znašli v ”prepovedanem položaju” ko gre za točenje alkohola, pa si od tokratnega obetajo precej več.

In če nimate idej, kam na ogled tekem in vdajanje navijaškim strastem v prestolnici, so tu vedno, Arena Play & Party, Lepa žoga, Holiday’s pub, Hiša športa, Klub 300, in Rodizio do Brasil, prva brazilska restavracija pri nas. In seveda še za celo nogometno igrišče drugih gostinskih lokalov.

Arena Play & Party

Šmartinska 152, Ljubljana
Facebook: Arena Play & Party

Lepa žoga

Celovška 43, Ljubljana
Facebook: Lepa žoga

Holiday’s pub

Slovenska cesta 36, Ljubljana
Facebook: Holiday’s pub

Hiša športa

Breg 2, Ljubjana
Facebook: Hiša Športa

Klub 300

Regentova 35, Ljubljana
Facebook: Klub 300

Rodizio do Brasil

Trg mladinskih delovnih brigad 1, Ljubljana
Facebook: Rodizio do Brasil

Preberite še: Svetovno nogometno prvenstvo 2014 – od zibelke do Brazilije #1

Foto: The 5 5 okusov, 5 obrokov, 5 barv … vse to je The 5 Kitchen & Bar fany_mary-16 Gostilnica: Fany & Mary – dišeče pice in osvežujoče pivo pod krošnjami ob reki Morela okulisti_3 Optika MOOP Morela z 20-odstotnim popustom za mlade cover Najbolj slavne kavarnice, ki so navdihnile literarni svet · · · ·