Hiška na strehi v New Yorku
Utrip mesta · arhitektura

Če ste si kdaj želeli živeti v hiški Janka in Metke, vendar bi vam bolj ugajalo urbano okolje, vam je hiška na strehi v New Yorku pisana na kožo. Prisrčna hiška, ki je locirana na Manhattnu, je naprodaj za približno 3 milijone evrov. Glede na newyorške cene nepremičnin, pa to za 280 kvadratnih metrov sploh ni tako zelo velika vsota.

Hiška na strehi v New Yorku je videti, kot da je izrezana iz kakšne Andersenove pravljice in postavljena v središče Manhattna. Hišico je v prejšnjem stoletju zgradil kipar in umetnik Henry Merwin Shrady III. V njej je v času študija živel Shradyjev sin, zadnjih 15 let pa je bila hišica zapuščena. Ko je Shrady leta 2015 umrl, je hišo podedovala njegova žena Gale Barrett Shrady, z letošnjim letom pa je hišico možno kupiti. Za 280 kvadratnih metrov bo treba odšteti približno 3 milijone evrov. Več o hiški na strehi v New Yorku si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Hiška na strehi v New Yorku:

PREBERITE ŠE: Stopnišča kot iz sanj

Prostorna spalnicaOdpri galerijo
james-turrel-berlin Neonska kapela v Berlinu: cerkev, v katero si želijo vsi metalocus_casacubo_10_1268 Stopnišča kot iz sanj Turtle Tail Drive: božanska vila na repu otoka Turtle Tail Drive: božanska vila na repu otoka Neobičajna hišica na drevesu Najbolj neobičajna hišica na drevesu · · · · ·