Lux Form Lada Granta
Utrip mesta · mobilno

V Moskvi se nahaja podjetje Lux Form, ki se je specializiralo za predelavo ‘šasijske’ različice avtomobila Lada Granta. Ena izmed njih je tudi predelava v avtodom, ki je povsem dovolj velika za dve osebi in ima pri tem še povsem razumljivo ceno.

Vse skupaj se prične z Lado Granta v ‘šasijski’ različici, kateri pri Lux Form dodajo poljubne elemente. Prednji del je Granta, na zadek pa so posadili bivalno enoto, ki je dovolj prostorna za dve osebi. Kaj več niti ne bi bilo smiselno, saj več kot dveh avtomobilskih sedežev tako ali tako nimamo na voljo. Bivalni prostor je malce daljši od 2,0 metrov, širok 1,6 metra in visok 1,5 metra. Za spanje imamo na voljo zložljivo posteljo v merah 160 X 200 centimetrov. Kljub vsem predelavam je Lada še vedno dolga zgolj 5 metrov.

Notranjost ponuja nekaj prostora za shranjevanje, kuhinjo s pomivalnim koritom, štedilnik z enim gorilnikom ter kopalnico s tuš kabino, umivalnikom in straniščem. Svežo vodo shranimo v ogrevan shranjevalnik s kapaciteto 70 litrov, za odpadno vodo pa nam je razpolago še posoda s 45 litri prostornine. Predelava je že opremljena z vso potrebno električno napeljavo, kot tudi napeljavo za jeklenko propana, s katero se lahko ogrevamo in kuhamo.

Na voljo je več različnih predelav (od že omenjene, do tistih ki so manj zahtevne). Točne številke, za koliko bodo prodajali avtodome, še niso znane, se pa govori o cenah med 15.500 in 24.500 evri, kar je seveda odvisno od zahtevnosti predelave in izbrane opreme. Kdaj bodo na voljo, še ni znano, proizvodnja pa naj bi se pričela kmalu.

Galerija: Lux Form Lada Granta

Lux Form Lada GrantaOdpri galerijo

Alaka'i Skai: ultrafuturistični 'dron' za prevoz potnikov Alaka’i Skai: ultrafuturistični ‘dron’ za prevoz potnikov Ferrari SF90 Stradale Novi Ferrari SF90 Stradale: hibridna zverina, ki ima kar 1000 konjev Honda E Honda E: dobila bo kamere namesto vzvratnih ogledal! BMW E-Scooter: tudi BMW se je pridružil pestri električni druščini BMW E-Scooter: tudi BMW se je pridružil druščini skirojev ·