Made by Refugee
V zraku · buzz buzz

Večina držav še vedno ne sprejema beguncev, a v to se ne bomo spuščali. O tem ima vsak izdelano svoje mnenje, ki pa se bo po branju tega prispevka morda spremenilo. Želimo vam pokazati, kako velik je njihov prispevek družbi. Ste vedeli, da je bil begunec tudi Albert Einstein? Ali pa, da je jugoslovanska begunka pevka Rita Ora, pa Gloria Estefan, pevec Mika in da je bil afriški begunec tudi Freddie Mercury, ki je iz Zanzibarja odšel kot Farrokh Bulsara?

Begunske krize so vedno povzročale veliko sivih las razvitim državam. Po eni strani vse obljubljajo pomoč, toda ko je treba odpreti vrata, begunci običajno trkajo zaman ali pa se jih obravnava kot tretjerazredne državljane. Ob tem pa države in ljudje pozabljamo, da je bil in je njihov prispevek družbi neizmerljiv.

Marsikateri izdelek, ki ga vsak dan kupite ali pa je povezan z vašim vsakdanom, nosi ‘begunski’ pečat. To je bil tudi navdih za projekt Made by Refugee, s katerim so avtorji želeli spomniti svet, da brez beguncev danes ne bi bili tu, kjer smo. Vse skupaj se je začelo, ko je eden izmed njih ugotovil, da je svetovno znano ameriško pekočo čili omako Sriracha iznašel prebegli Vietnamec.

PREBERITE ŠE: Družbena omrežja proti resničnosti – je tudi vaše življenje ena velika laž?

Kako zelo so begunci vplivali na naša življenja, priča samo kratek prelet seznama znanih beguncev. Begunec je bil med drugim fizik Albert Einstain, pa štirinajsti Dalaj Lama, Anna Frank, Sigmund Freud, nenazadnje sta bila begunca tudi Jezus in Marija, pa Bob Marley in človek, ki je zasnoval ikoničnega Minija, Grk Alex Issigonis, ter Felix Salten, ki je napisal Bambija. Kot vidite, je njihov prispevek prevelik, da ne bi dali priložnost tudi novim Freddyjem Mercuryjem in prihodnjim nobelovcem in dobitnikom grammyja.

Galerija – Made by Refugee:

Felix SaltenOdpri galerijo
Baby Spa Perth Baby Spa Perth – SPA za dojenčke Najdražji Lego kompleti na svetu Najdražji Lego kompleti na svetu Donald Trump v oglasu za McDonald's Donald Trump v oglasu za McDonald’s Curling po rusko – z avtomobili Curling po rusko – z avtomobili!