03
Utrip mesta · arhitektura

The Tiny Project je majhen projekt z veliko idejo. Idejo o trajnostni hišici, ki v svoji majhnosti nudi preprostejše, brezskrbnejše in zavednejše življenje.

Ameriški spletni oblikovalec, Alek Lisefski, je ustvaril prikupno bivališče na kolesih z namenom kvalitetnejšega preživljanja v naravnem okolju in povezanosti z lokalno skupnostjo. S svojim dekletom Anjali sta hišico pripeljala iz Iowe na trenutno lokacijo, v kalifornijski Sebastopol. Kot pojasnjuje Lisefski, je osrednja vizija projekta prebivati na tako majhnem prostoru, da človeka “prisili” v preprostejši, urejenejši in učinkovitejši način življenja.

Odpri galerijo

Njun majhen dom sledi sodobnim, pasivno solarnim načelom dizajna, z 10 okni in steklenimi vrati, ki popolnoma izkoriščajo naravno svetlobo in sončno energijo. Zaradi omejenosti s prostorom, so vsi elementi polno učinkoviti. Električna in vodovodna napeljava je prav tako zelo preprosto, saj potrebuje le lokalni priključek na vir. V prihodnosti Lisefski namerava vključiti nadaljnje trajnostne rešitve, kot so solarne celice in zbiralnik deževnice, kar bo hišico naredilo popolnoma samozadostno.

The Tiny Project je tako korak k srečnejšemu načinu življenja, brez pretiranega potrošništva in odvečnega materializma, z iskrenim povezovanjem s sočlovkom in naravo.

Amazon_4 Futuristični načrti poslovnih prostorov Amazona v Seattlu cover-nore-stavbe Najbolj nenavadne stavbe po svetu Domino Sugar je projekt, s katerim bodo prenovili industrijsko obalno področje v mestu in ga spremenili v luksuzno stanovanjsko sosesko. Vrednost projekta je 1,5 milijarde dolarjev. Milijonski megaprojekti, ki bodo do 2030 spremenili New York Ars Electronica Interaktivna arhitektura skozi igrivost Rubikove kocke · · ·