McLaren 720S Spider
Utrip mesta · mobilno

Ferrari ima 488 Spider. In logičen odgovor na to je seveda McLaren 720S Spider. Kabriolet ima izredno lahko zložljivo streho, po zmogljivosti pa prav nič ne zaostaja za kupe različico McLarna 720S.

Kabrioleti so zaradi ojačitev in dodanega mehanizma za odpiranje strehe vedno težji v primerjavi s svojimi kupe različicami. Nova McLarnova kompleksna premična streha s celotnim sistemom tehta zgolj 49 kilogramov, kar pomeni, da je celotna teža McLarna 720S Spider zgolj 1332 kilogramov. Če ga primerjamo s Ferrarijem 488 Spider, je to za kar 88 kilogramov manj. In kako jim je pri McLarnu uspelo doseči tako nizko težo?

Popolnoma na novo so razvili električno premično streho, ki je narejena iz karbonskih vlaken. Zapre in odpre se v zgolj 11 sekundah, kar je 6 sekund hitreje kot pri predhodnem modelu McLarnu 650S Spider. Izboljšava je bila narejena tudi pri hitrosti, pri kateri lahko upravljamo s streho. Omejitev se je iz 30 km/h dvignila na 50 km/h. Delovanje mehanizma strehe je občutno tišje, sicer pa ima sama streha izboljšano izolacijo in imamo pri zaprti strehi v kabini manj hrupa.

Za doplačilo si lahko omislite streho, ki ima mehanizem narejen iz karbonskih vlaken, ostalo površino pa predstavlja zatemnitveno steklo, ki je lahko prosojno ali zatemnjeno, zgolj s pritiskom na gumb.

McLaren 720S Spider ima 4,0-litrski V 8-valjni motor s 720 konjskimi močmi in 770 njutonmetri navora. Za prestavljanje uporablja 7-stopenjski samodejni SSG menjalnik, prenos pa se vrši na zadnji kolesni par. Na izbiro imamo komfortni, športni ali dirkalni vozni način. Pri zaprti strehi lahko McLaren 720S Spider doseže 341 km/h, pri odprti strehi pa 325 km/h, kar je nekaj podobnega kot neposredni rival iz Italije.

Če vas je McLaren 720S Spider prepričal, si ga lahko omislite v 23 različnih barvah karoserije, naročilo pa lahko oddate zdaj, saj gredo marca 2019 že v proizvodnjo. Ravno pravšnji čas, da bo lahko prihodnja poletna sezona ‘zgoraj brez’.

Galerija slik – McLaren 720S Spider

McLaren 720S SpiderOdpri galerijo

Škoda Scala Škoda Scala: povsem zasenčila svojo predhodnico maxresdefault Škoda Vision E: dih jemajoč ‘kristalni’ koncept Jeep Gladiator Jeep Gladiator: najbolj pričakovani pick-up Audi e-tron GT Concept Audi e-tron GT Concept: najbolj impozanten električen Audi · · · ·