Mercedes-AMG GT S Roadster
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz je v že tako obsežno zbirko avtomobilov AMG dodal še enega: Mercedes-AMG GT S Roadster. Po moči sodi med različico GT Roadster in še bolj napiljeno različico GT C.

Kot vse ostale GT različice ima tudi najnovejši Mercedes-AMG GT S Roadster 4-litrski 8-valjni V motor z dvojno turbino. Ima 515 konjskih moči in 670 Nm navora. Standardni GT Roadster ima 469 konjskih moči, GT C pa 550 konjskih moči. Prav vsi modeli imajo samodejni 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Vse te konjske moči GT S-a so zelo blizu močnejšemu GT C-ju, a ravno toliko, da sta si na las podobna. S Roadster potrebuje od 0 do 100 km/h 3,7 sekunde, medtem ko potrebuje GT C 3,6 sekunde. Najnovejši AMG lahko doseže hitrost 309 km/h, medtem ko GT C doseže 315 km/h.

AMG GT S je dobil tudi nekaj ‘piškotkov’, ki ga naredijo še bolj privlačnega in zabavnega. Elektronsko upravljana zapora zadnjega diferenciala izdatno pomaga pri prenosu moči na asfalt. Sistem blaženja s tremi načini delovanja je prav tako že del standardne opreme pri GT S Roadsterju. Na voljo imamo še 5 različnih voznih načinov, kot možnost pa si lahko izberemo keramične zavore, ki zagotavljajo boljše zaviranje in za kak kilogram zmanjšajo težo avtomobila.

Zunanjost S Roadsterja se ne razlikuje veliko od ostalih različic GT. Od drugih ga boste najlažje ločili, če bo imel vgrajen paket Chrome, ki poskrbi za kopico kromiranih dodatkov po zunanjosti avtomobila. Če želite, si lahko namesto paketa Chrome omislite takega s karbonskimi dodatki ali pa nočni paket, ki ima nekatere dele zunanjosti prekrite s svetlečo črno barvo. Notranjost je povsem enaka kot pri ostali različicah GT. S Roadster ima vgrajene športne sedeže AMG, ki imajo tako imenovani Airscarf, ki poskrbi, da pri vožnji s spuščeno streho ostane voznikov vrat ogrevan. Kromirani dodatki v notranjosti so del standardne opreme, jih pa seveda lahko zamenjate za karbonske ali črne v visokem sijaju. Tako bo lahko najnovejši AMG res vaš in po vaših željah, tako zunaj kot znotraj.

Galerija slik: Mercedes-AMG GT S Roadster

Mercedes-AMG GT S RoadsterOdpri galerijo
Mercedes-Benz A Mercedes-Benz razred A: trenutno najnaprednejši Mercedes-Benz Volkswagen Golf GTI TCR Concept Volkswagen Golf GTI TCR Concept: najhitrejši Golf GTI Invictus 280SX Invictus 280SX: simpatično razkošje na valovih Harley-Davidson Blue Edition Harley-Davidson Blue Edition: najdražje motorno kolo na svetu · · · ·