Mercedes-Benz GLE
Utrip mesta · mobilno

Novi Mercedes-Benz GLE je dinamičen in privlačen SUV, ki bo začrtal smernice prihajajočih SUV-jev pri tej nemški znamki.

Tokrat smo bili priča le statični predstavitvi novega Mercedes-Benz GLE, a nič za to, saj nam ga je uspelo videti 3 mesece pred uradnim prihodom na ceste. Nova zunanja podoba izraža moč in  karizmo SUV, notranjost pa je še prostornejša. V njej si lahko omislimo električno pomično drugo vrsto sedežev ali celo tretjo vrsto sedežev, če jih seveda potrebujemo. Zasloni so zdaj večji, povečal pa se je tudi projekcijski zaslon, ki ima ločljivost v velikosti 720 x 240 slikovnih pik. Kot inovacijo velja omeniti E-ACTIVE BODY CONTROL, ki s pomočjo 48-voltnega električnega sistema uravnava nagib in višino podvozja in s tem pripomore k večji terenski zmogljivosti.

Na začetku prodaje sta na voljo dva motorja. Dizelski GLE 300 d 4MATIC 4-valjnik bo imel 245 konjskih moči (180 kW), bencinski GLE 450 4MATIC 6-valjnik pa 367 konjskih moči (270 kW). Na sredini decembra bo že mogoče naročiti 6-valjni dizelski različici GLE 350 d 4MATIC z 272 konjskimi močmi (200 kW) in GLE 400 d 4MATIC s 330 konjskimi močmi (243 kW). Na sredini in proti koncu leta 2019 bosta na voljo še dizelski priključni hibrid in prva izvedba Mercedes-AMG. 6-valjni in 8-valjni motorji bodo na voljo z že omenjenim 48-voltnim električnim sistemom.

Mercedes-Benz GLE si je že možno ogledat in si ga tudi naročit. Vstopna cena v svet Mercedes-Benz GLE znaša 67.770 evrov, še nekaj več o impresivnem SUV-ju, pa si lahko preberete na spodnji povezavi.

Galerija slik: Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLEOdpri galerijo

BigRep NERA BigRep NERA: prvo 3D-tiskano električno motorno kolo na svetu Range Rover Evoque Land Rover Ranger Rover Evoque: ‘baby’ Velar se predstavi Lamborghini SC18 Lamborghini SC18: unikaten izdelek izpod rok oddelka Squadra Corse reTyre Urban Winter - Integrated zipeprs and self locking puller ReTyre: plašč za vaš plašč? · · · · · ·