Mercedes-Maybach G650 Landaulet
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Maybach G650 Landaulet predstavlja sam vrh ponudbe razreda G. V rojstnem kraju Arnolda Schwarzeneggerja Gradcu bodo izdelali vsega 99 primerkov, ki pa so kljub zasoljeni ceni – okoli pol milijona evrov – že vsi našli svoje kupce. Prestižnemu štirisedežniku na visokih petah so v tovarni Magne Steyr vpregli kar 621 konjev!

Mercedes bo svojega novega prestižnega terenca Mercedes-Maybach G650 Landaulet pripeljal v Ženevo na tamkajšnji avtomobilski salon. Je nekoliko večji kot Mercedes-Maybach S65, saj ima kar 26 centimetrov daljšo medosno razdaljo (3,42 metra). Dolg je 5,3 metra, širok 2,1 metra in visok kot nekdanji NBA košarkar Yao Ming (2,3 metra). Razkošni terenec z udobjem limuzine se ponaša s 6-litrskim motorjem V12 (enakega najdemo pod pokrovom modela G6), ki bruha 621 konjskih moči pri 5000 vrtljajih v minuti. Moč na vsa štiri kolesa prenaša sedemstopenjski samodejni menjalnik z možnostjo zapore treh diferencialov.

PREBERITE ŠE: Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard – oklepna limuzina po meri diktatorjev

Ena izmed posebnosti modela Mercedes-Maybach G650 Landaulet je streha, ki jo je mogoče nad zadnjima sedežema odpreti. Elektronsko nastavljivi sedeži so vzeti iz prestižne limuzine Mercedes-Benz S Pullman in ponujajo masažo z vročimi kamni, za dodatno udobje pa skrbijo napihljivi zračni žepi. Zasebnost vozniškega oz. zadnjega dela omogoča pomično steklo, kot smo ga vajeni pri dolgih limuzinah. Za zabavo potnikov skrbita 10-palčna zaslona, na voljo pa sta tudi odlagalni mizici. Od tal je vozilo na 22-palčnih kolesih s profilom 325/55 oddaljeno 45 centimetrov, zato ima prag za lažji vstop. S ceno okoli pol milijona evrov bo najdražji Mercedesov terenec v zgodovini.

Galerija – Mercedes-Maybach G650 Landaulet:

Mercedes-Maybach G650 LandauletOdpri galerijo

Pink Noise za varnost ušes. Mercedes z novim varnostnim ukrepom v primeru nesreče – ”roza šum” za zaščito sluha Mercedes-AMG GT C Coupé Mercedes-AMG GT C Coupé – za še bolj raznovrstno serijo AMG GT Novi Mercedes GLA (2017) Novi Mercedes GLA (2017) ve, kdaj ste utrujeni, in ga ni strah neurejenih poti Novi Mercedes-Benz E coupe To je novi Mercedes-Benz E coupe (2017) – je to najlepši Lešnikov izdelek do zdaj? · · · · · ·