MetaFly
V zraku · tehnologija · gadgeti

Večina dronov je sestavljena iz okvirja s poljubnim številom krakov, kar pa ne velja za nov dron MetaFly. Ta namreč s svojo podobo, kakor tudi z načinom letenja, močno spominja na letečo žuželko.

MetaFly se od tradicionalnih dronov razlikuje po tem, da za letenje ne uporablja propelerjev, pač pa krila. Francoski izumitelj Edwin Van Ruymbeke je z nadvse zanimivo inovacijo uspel posnemati mehaniko leta, ki se je poslužujejo leteče živali. Tako je zasnoval dron, ki je hkrati lahek in okreten.

Van Ruymbeke je ob lansiranju izdelka povedal, da želi ljudem predstaviti edinstveno izkušnjo letenja, kakršne ne pomnijo.

MetaFly, ki je namenjen zunanji in notranji uporabi, je mogoče na razdalji do 98 metrov upravljati z dvokanalnim daljincem. Uporabnik mora paziti, da se dron med letom ne zaleti v oviro, saj nima vgrajene tehnologije izogibanja objektom.

Dron lahko po 12-minutnem polnjenju baterije po zraku potuje 8 minut, pri tem pa doseže hitrost do 18 kilometrov na uro. Potrošnike pa naj ne bi prepričal le z lahkotnostjo, pač pa tudi s trpežnostjo. Izdelan je iz elastičnih materialov, pri zaščiti pred nesrečami pa mu pomagajo sprednji in zadnji odbijači.

Tehnologija, ki stoji za novim dronom, je plod več kot 40 let trajajočega raziskovanja. Van Ruymbeke, ki je po izobrazbi aeronavtični inženir, si je izkušnje nabiral že v okviru preteklih projektov. Če vas je z dronom MetaFly prepričal, ga lahko podprete na spletni strani Kickstarter. Prvi kupci bodo svojo napravo, za katero bo v predprodaji potrebno odšteti 69 €, prejeli predvidoma septembra letos.

Galerija – MetaFly: dron, ki ga boste zamenjali za letečo žuželko

MetaFlyOdpri galerijo

cover-samsung-buds Samsung Galaxy Buds – resno hud tehnološki izdelek, ki je lahko vaš brezplačno HOLOLENS-2 MWC 2019: Microsoft HoloLens 2, očala združene resničnosti Canon EOS RP Fotoaparat Canon EOS RP: kakovost, popolna za amaterje Wacom Pro Pen Slim: pametno pero, ki prepreči bolečine med pisanjem. Pero Wacom Pro Pen Slim: brez bolečin med pisanjem ·