Mobilna počitniška hiška po navdihu Minija.
Utrip mesta · mobilno

Fabian Mazzola, oblikovalec iz studia Bitlens, je v sodelovanju z oglaševalsko agencijo Anomaly ustvaril futuristično počitniško hišico, ki spominja na Mini Cooperja F60 Countryman.

Velikokrat so dobre oblikovalske rešitve povezane z neko drugo dobro oblikovalsko rešitvijo. Mini Cooper F60 Countryman je  avtomobil s stilom, zaobljenih oblin, retro videza, ki vzbuja željo po avanturah.

Toda oblika ni edina lastnost, ki pritegne. Hiška je namreč v celoti energetsko samozadostna. V njej najdete kopalnico, kuhinjo in spalnico, praktično vse v enem prostoru. Sestavljena je iz materialov, ki kljubujejo vsakršnim vremenskim pogojem, za nameček pa je ‘oblečena’ v stekleno streho in stene za neprekinjen stik z naravo oz. okoljem, v katerem bivate.

Za zdaj sicer kaže, da je to bolj enkraten umetniški projekt kot pa nekaj, kar se bo spremenilo v izdelek na proizvodni liniji, a pustimo času čas. Morda pa nas podobno počitnikovanje čaka v prihodnosti.

Galerija – mobilna počitniška hiška po navdihu Mini Cooperja

Mobilna počitniška hiška po navdihu Minija.Odpri galerijo
munro-ebike-motorcycle-designboom-newsletter Munro Motor 2.0: ko klasika sreča sodobnost VOLKSWAGEN-Touran-5444_4 Najboljši družinski avtomobili 2017 IMG_1093 Nova Seat Ibiza cilja na sam vrh Hyundai Kona (2018) Hyundai Kona: novi odštekani križanec · · · ·