Moderniziran puščavski beduinski šotor v srcu jordanske puščave
V zraku · dizajn

Vas od potovanja čez puščavo odvrača odsotnost civilizacije? Ta izgovor kmalu ne bo več uporaben. V Jordaniji bo namreč zgrajen visokotehnološki paviljon, kakršnega boste v bližini Slovenije zaman iskali.

Dina Haddadin in Rasem Kamal nameravata v jordanski puščavi Wadi Rum zgraditi trajnostni nomadski paviljon, ki spominja na pravi beduinski šotor. Struktura se bo odlično zlila z okolico in bo zatočišče za obiskovalce, ki jih bo pot zanesla v puščavo.

Paviljon bo izdelan iz lokalnih naravnih materialov. Ustvarjalci bodo pri gradnji ohišja uporabili črni iris, jordansko državno cvetlico, medtem ko bo pročelje preplasteno z divjim kaktusom, ki se odlično prilagodi na visoke temperature. Zavoljo edinstvenega dizajna se notranji del energijsko učinkovitega objekta, v katerem bo tudi samoobnovljiv zbiralnik vode, ne bo pretirano segreval.

Za stabilnost šotora bo skrbelo kar 96 cevi, povezanih z naravno vrvjo. Podobno kot pravi beduinski šotor bo njegova modernizirana oblika v notranjosti prekrita z ovčjo dlako, ki ima hladilen učinek. Material v primeru dežja ali snega, do katerih v puščavi pride zelo redko, postane trši.

Galerija – Moderniziran puščavski beduinski šotor v srcu jordanske puščave

Moderniziran puščavski beduinski šotor v srcu jordanske puščaveOdpri galerijo
ezgif.com-webp-to-jpg (3) WAYA: to je vaše novo prebivališče ezgif.com-webp-to-jpg (16) Sky-Pod: viseči šotor za pajka v tebi Relaxation hoodie v roza barvi. Relaxation Hoodie je prva jopa, ki vas bo samodejno sprostila ƒlƒIƒŒƒXƒg‚m‚w Cena pametne straniščne školjke, ki vas sama očisti, vas bo sezula · ·