Peugeot Instinct
Utrip mesta · mobilno

Peugeot je mobilni kongres v Barceloni MWC 2017 izkoristil za predstavitev svoje vizije prihodnosti. Do zdaj je bil Peugeot znan po drznih študijah, ki so močno prehitevale čas. Peugeot Instinct ne sodi v to kategorijo in to je bil tudi namen. Vozilo je namreč nekakšen most med sedanjostjo in prihodnostjo, ko avtomobilov ne bomo več upravljali ljudje, pač pa umetna inteligenca. Zato tudi ni videti kot NLP, pojasnjujejo Francozi.

Peugeot Instinct je Peugeotova vizija bližnje prihodnosti, nekakšna ‘izložba’ nadaljnjega razvoja umetne inteligence in tehnologij samodejne vožnje. Peugeot je z njo predstavil, kako je mogoče uporabiti podatke iz voznikovih elektronskih naprav in temu primerno prilagajati način vožnje.

Vozilo bo vklopilo glasbo, ki ste jo prej poslušali doma, sledilo vašim fizičnim aktivnostim in vas v primeru neaktivnosti poslalo na rekreacijo, glede na koledar izbralo način vožnje … Štirisedežna študija ima hibridni pogon s 300 KM ter dva samovozeča programa in dva programa za voznika.

PREBERITE ŠE: Peugeot Partner Tepee Electric: družinski ljubljenček preklaplja na elektriko

Samodejna vožnja je naslednja avtomobilska revolucija,” pravijo pri Peugeotu. Francozi svoj polno samovozeči avtomobil napovedujejo za leta 2020.

Galerija – Peugeot Instinct:

Peugeot InstinctOdpri galerijo

Tigermoth Tigermoth – žepna počitniška hišica, ki ima vse, kar potrebujete Nova Ford Fiesta ST (2017) Nova Ford Fiesta ST (2017) – maniFIESTAcija prevlade v svojem razredu Nova Škoda Rapid (2017) Nova Škoda Rapid (2017) – nove mišice za osveženega Rapida Italdesign Supercar Italdesign Supercar – rojen za hitrost · · · · ·