Mygdal: lonec s samovzdrževalnim ekosistemom
Utrip mesta · dom

Najbrž se vsi zavedamo, kako zelo pomembno je, da imamo v prostorih, kjer bivamo, rastline. Te namreč vzdržujejo primerno kakovost zraka. Saj veste, kako to deluje? Rastline sproščajo kisik in znižujejo raven ogljikovega dioksida. Tokrat predstavljamo Mygdal, lonec s samovzdrževalnim ekosistemom, ki vam bo olajšal vzgajanje zelenja v vašem domu. Sliši se zabavno, ne?

V studiu We Love Eames se zgornjega še kako zavedajo, in to je tudi razlog, da so ustvarili izdelek Mygdal, steklen lonec, ki omogoča rast rastlinam tudi, če do nekega prostora sončni žarki ne sežejo.

PREBERITE ŠE: Hoodie, v katerem si lahko ustvariš svoj svet

Mygdal je torej lonec s samovzdrževalnim ekosistemom, ki omogoča rast rastlin v prostorih brez sončne svetlobe. Kako deluje? Kot bi oponašal delovanje sončne svetlobe, ki je potrebna pri procesu fotosinteze. Je popoln lonec, v katerem bodo lahko rastline nemoteno rasle več let, ne da bi vam jih bilo treba zalivati. Pa še v temnih prostorih bodo uspevale.

Mygdal: lonec s samovzdrževalnim ekosistemomOdpri galerijo
Harmonkasti nahrbtnik Melina Melina: nahrbtnik, ki se spremeni v šotor Ikea Ikea: izdelki za notranji vrt Zvonec za kolo Oi Oi: zvonec za kolo, ki ni videti kot zvonec Anglepoise Giant Anglepoise®: ikonična namizna svetilka, ki je dobila novo uporabno vrednost