kamni2
V zraku · buzz buzz

Na svetu obstajajo številni nenavadni muzej, med njimi je tudi takšen, v katerem so razstavljeni kamni, ki spominjajo na človeške obraze. Muzej Chinsekikan, kar v prevodu pomeni dvorana radovednih kamnov, se nahaja v japonskem kraju Čičibu, severozahodno od Tokia.

Verjetno smo vsi kdaj v življenju že naleteli na kamen v obliki srca. Pa veste, da se najdejo tudi takšni, v katerih prepoznamo človeški obraz? Ste vedeli, da imata Elvis Presley in Jezus Kristus svojega kamnitega dvojnika? Takšna in številne druge kamne najdete v japonskem muzeju Chinsekikan, kjer hranijo prek 1700 kamnov, od tega je 900 takih, ki so na las podobni človeškemu obrazu. Japonci so jih poimenovali jinmenseki.

PREBERITE ŠE: Choconips: čokolada v obliki bradavičk

Če se znajdete na Japonskem, le najdite čas, da obiščite ta nenavaden muzej v Čičibu. Kamne, ki spominjajo na človeške obraze – poleg naštete dvojice najdete tudi kamnite dvojnike Borisa Jelcina, lika iz videoigre Donkey Kong in vesoljčka iz filma E. T. –, je lastnik zbiral prek petdeset let. Vsi kamni so naravni in neobdelani, kar je bila edina zahteva lastnika Šoza Hajame (po njegovi smrti leta 2010 je muzej prevzela njegova hčer), ki je ‘trpel’ za pareidolijo (nagnjenjem k osmišljanju nedefiniranih tvorb), da je kamen sprejel v svojo ‘dvorano slavnih’.

Galerija – muzej kamnov s človeškimi obrazi:

Muzej kamnov s človeškimi obraziOdpri galerijo

Huawei #BePresent #BePresent: ta oglas vas bo pripravil, da za božič odložite telefon Adventi venček Začel se je advent – ideje za adventi venček v zadnji minuti Presenetljiva dejstva Presenetljiva dejstva, ki bodo popolnoma spremenila vaš pogled na svet Ljudje s pegicami, ki vas bodo s svojo lepoto hipnotizirali Ljudje s pegicami, ki vas bodo s svojo lepoto hipnotizirali · · ·