479969685
Utrip mesta · svet po moško

Vstopamo v drug del četrtfinala SP 2014 in s tem drug del uživanja v nogometnih in nacionalno obarvanih kulinaričnih užitkih. Iz Nemčije currywurst, francoske palačinke z nepričakovano glavno ‘zvezdo’ in vroča omaka in pekoča klobasa iz Argentine, kjer strast vlada tudi v igri nogometa… tako okusno pospremljen ogled tekme bo 100% bolj doživet!

Možnosti za kulinarično razvajanje je res neomejeno in če že ne ekipa, za katero navijamo na Svetovnem prvenstvu v nogometu 2014, naj naše želje usliši vsaj pečica! Ideje, kako jo uporabiti, sledijo.

Nemška Currywurst

Klobasa. Sinonim za nemško kulinariko, ena redkih jedi z lastnim muzejem in prva izbira lačnih navijačev. Po zaslugi hitrega in prostega recepta bomo živce prihranili za napeto tekmo!

Sestavine:
1 klobasa in 1 hrustljava kajzerica na osebo

Currywurst omaka

1 skodelica paradižnikovega kečapa
1 jedilna žlica pekoče čili omake
¼ čajne žličke soli
¼ čajne žličke črnega popra
¼ čajne žličke mlete paprike
¼ čajne žličke milega čilija v prahu

Priprava:
Vse sestavine za omako zmešajte v posodi in pustite v hladilniku, kjer naj se okusi mešajo dobri dve uri.

Skuhajte klobaso, jo postrezite na hrustljavi kajzerici in dobro zalijte s currywurst omako. Za popolno izkušnje nemške kulinarike lahko dodate še kislo zelje in seveda poplaknete s pravo mehurčkasto pijačo.

La Galette Saucisse : Francija

Palačinke po francosko z nepričakovanim dodatkom: klobaso.

Sestavine:

klobase (1 na osebo)
½ skodelice ajdove moke
½ skodelice navadne moke
½ skodelice mleka
2 jajci
1 čajna žlička soli
2 jedilni žlici vode

Priprava:

Vse sestavine za palačinke premešajte in pustite, da stojijo dobro uro. Segrejte ponev in iz mase naredite ajdove palačinke.

Da galette postane La Galette Saucisse, palačinke preprosto premažite z gorčico in jih ovijte v okoli pravkar pečenih klobasic… Et voila! Že uživate prigrizek, ki je izredno priljubljen na nogometnih tekmah v francoskem mestu Rennes.

Choripan z omako chimichurri: Argentina

Vroči Argentinci in nogomet, ki ga igrajo s strastjo, pospremite z vročo hrano.

Sestavine:
argentinska klobasa Chorizo ali italijanska pekoča klobasa
kajzerice (da bodo bolj hrustljave, jih lahko rahlo popečete)

Za omako Chimichurri:

½ skodelice olivnega olja
¼ skodelice (rdečega) vinskega kisa
¼ skodelice vode
½ skodelice nasekljanega peteršilja
1 majhna čebula (nasekljana)
3 stroki česna (nasekljani)
1 paradižnik (olupljen, brez semen in narezan na kocke)
1 jedilna žlica posušenega origana
1 jedilna žlica pekoče paprike (v prahu)
1 jedilna žlica solnega cveta
1 čajna žlička mletega črnega popra
1 čajna žlička čilija v prahu

Priprava:

    Vse sestavine za omako dobro premešajte v posodi, jo prekrijte s plastično folijo in čez noč pustite v hladilniku. Da se bodo okusi karseda dobro premešali in ohranili svežino, folijo odstranite šele slabo uro pred postrežbo. Klobase popecite na žaru in odcejen sok premažite po kruhkih. Te lahko rahlo še popečete, da bodo prijetno hrustale. Klobase postrezite na kajzericah in jih izdatno prekrijte z omako Chimichurri. Zdaj se tekma lahko prične!

pan-1402821556 Najboljši memi iz svetovnega prvenstva v nogometu v Braziliji Kolumbijske piščančje perutničke s koriandrovo omako Nacionalno obarvani prigrizki za spremljanje četrtfinala SP 2014, 1. del cover2 10 top nogometašev SP 2014 s talentom in stilom Foto: Myvessyl Vessyl Cup: Pametni kozarec, ki razkrinka vsako kapljico · · ·