Zara
V zraku · buzz buzz

Najbogatejši človek na svetu ni več Bill Gates. Pri reviji Forbes so namreč objavili, da je španski milijarder Amancio Ortega, ki ga večina pozna kot lastnika priljubljene blagovne znamke Zara, premagal očeta Microsofta in postal najbogatejši človek na svetu.

Pri reviji Forbes so oznanili, da je na vrhu lestvice najbogatejših ljudi na svetu prišlo do spremembe. Španski oblačilni magnat Amancio Ortega je namreč v bitki za prvo mesto premagal ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa in z 79,8 milijardami ameriških dolarjev postal najbogatejši človek na svetu.

Največji lastnik skupine Inditex, pod okriljem katere najdemo blagovne znamke Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho in Zara Home, Amancio Ortega, je dolgo veljal za najbogatejšega Španca. Po tem, ko je njegovo premoženje v zadnjih 24-ih urah poskočilo za 5,3 odstotkov, kar je dodatnih 4 milijarde ameriških dolarjev, pa je Amencio postal najpremožnejši Zemljan in premagal očeta Microsofta Billa Gatesa, ki je ta trenutek “vreden” 79,2 milijarde ameriških dolarjev. Čeprav je Amencio leta 2011 predal funkciji predsednika uprave in izvršnega direktorja Inditexa Pablu Isli, je ostal večinski lastnik podjetja, to pa se mu je več kot obrestovalo.

Produktivna jutra Preprosta tehnika za produktivnejši začetek dneva Domiselni načini  naznanitve prihoda novorojenčka Najbolj simpatični načini, kako sporočiti novico o rojstvu Svetovne znamenitosti kot del nečesa drugega. Svetovne znamenitosti, kot jih še ne poznaš Človeška največja zabloda Zgodba o največji zablodi človeštva ti bo za vedno spremenila življenje ·