carol-oliver-652321-unsplash
V zraku · buzz buzz

Lahko stavimo, da si nikoli niste predstavljali, da lahko s svojim telesom nahranite milijon komarjev. Botoksa na obrazu pa ne boste uporabljali, če ne želite paralizirati mišic. Človeška telesa skrivajo veliko skrivnosti, ki imajo tudi znanstvene pojasnitve.

Ljudje si med življenja zastavljamo nešteto veliko vprašanj, a smo pogosto preveč leni, da bi nanje poiskati tudi odgovore. Nekatere naše zamisli se nam zdijo celo absurdne, zato raje ne sprašujemo ali brskamo za odgovori. V čim krajšem času in s čim manj napora boste našli na enem mestu zanimiva dejstva o človeškem telesu, ki si jih niste mogli niti predstavljati.

Botoks osebo prikrajša za izražanja čustev.

Funkcija botoksa je zgladiti gube, a posledično naj bi z vbrizgavanjem tekočine z injekcijo prišlo do paralize obraznih mišic. Znanstveniki so nedavno odkrili tudi zanimiv učinek injekcij botoksa – oseba naj ne bi bila sposobna popolnoma izraziti in celo doživljati čustev. Izraz obraza neposredno vpliva na čustveno stanje, zato čustva osebe z botoksom niso tako polna kot čustva ljudi, ki botoksa ne uporabljajo.

Večina srčnih infarktov se zgodi na ponedeljek.

Ob ponedeljkih naj bi se tveganje za srčni infarkt povečalo za 20 % za moške in 15 % za ženske. Razlog za to naj bi se skrival v stresu, ki nastane zaradi vrnitve na delo. Med razlogi za infarkt pa naj bi se po mnenju znanstvenikov skrival tudi alkohol, spit med vikendom.

En človek lahko nahrani milijon komarjev.

Človeško telo ima zadostno količino krvi, da nahrani od 1,2 do 1,8 milijona komarjev. Število je odvisno od višine in teže žrtve, pa tudi od lakote žuželk. En komar popije približno 0,003 ml krvi v enem ugrizu, zato je potrebna vojska komarjev, da bi izsesali vso kri enega človeka.

Ljudje bolj prepričljivo lažejo, ko morajo iti na stranišče.

Ljudje s polnim mehurjem lažejo bolj prepričljivo, ugotavljajo znanstveniki. Močna želja po odhodu na stranišče vpliva na samonadzor, zato je tudi laganje bolj prepričljivo. Pomembno vlogo ima tudi gibanje, saj se ljudje poskušajo izogniti dodatnemu gibanju.

Kolcanje so ljudje nasledili od prednikov.

Kolcanje naj bi bilo ‘darilo’ naših daljnih prednikov, ki so živeli pred 370 milijoni leti. Ti naj bi plavali v oceanu, zato je njihovo telo bilo sestavljeno iz škrg in pljuč (v Avstraliji so ribe, ki lahko dihajo na ta način). S pomočjo mehanizma, ki ga imenujemo kolcanje, naj bi predniki zaščitili pljuča pred vdorom vode.

Človeški sluh se poslabša po dobrem obroku.

Nekaterim ljudem naj bi zvenela ušesa po obroku. Številne pijače in živila naj bi vplivala na raven tekočine v notranjem ušesu in tako povzročala hrup. Presežek sladkih in slanih živil ter kofeina lahko povzroči začasno poslabšanje sluha in celo omotico.

Višji, kot je vaš IQ, bolj zanimive so vaše sanje.

Znanstveniki trdijo, da imajo ljudje z višjim IQ čudovite sanje, ki so svetlejše in dolgotrajnejše kot sanje ljudi z nižjim IQ. Če se ne morete spomniti svojih sanj, pa brez skrbi, večina se jih ne spomni, ker trajajo le nekaj sekund.

Otroci hitreje rastejo spomladi.

Otroci rastejo različno v različnih obdobjih – v nekaj tednih naj bi lahko otrok zrasel do 4 cm. Vendar pa obstaja zanimiv vzorec rasti, in sicer naj bi otroci hitreje rasli spomladi, kar naj bi bilo povezano z aktivnostmi sonca.

pete-bellis-388531-unsplash 8 stvari, ki jih po poteku roka uporabljamo, a se tega ne zavedamo shutterstock_405616669 4. oktober je svetovni dan živali in tukaj je nekaj dejstev, ki jih zagotovo še ne poznate To je spa, narejen posebej za utrujene mamice. To je SPA, narejen posebej za utrujene mamice shutterstock_481502263 Če je verjeti znanosti, bomo v prihodnosti delali le 4 dni na teden · · · ·