50880_Kuanglong-Zhang
V zraku · buzz buzz

Ne želimo in tudi ne moremo trditi, da so časi velikih fotoapratov mimo, ker to ne drži, a nekaj je vseeno res – odlične in sapo jemajoče fotografije zmorejo tudi “tamali”. Fotografi, ki prihajajo iz več kot 140. držav, so se pomerili v različnih kategorijah, kot so “Portrait”, “Abstract” in “Still life”. Letos je glavno nagrado prejel Sebastiano Tomada iz Brooklyna v New Yorku. V objektiv svojega iPhona 6S je ujel fotografijo, ki jo je v prevodu ubesedil nekako tako: “Otroci romajo po ulicah Quayyarahe, blizu dima in ognja, ki so ga zanetili ISIS vojaki.” To so najboljše iPhone fotografije 2017.

Letošnje nagrajene fotografije, ki so nastale z iPhonom, so prav takšne – sapo jemajoče. To so najboljše iPhone fotografije 2017.

DINA ALFASI (IZRAEL) – “PEOPLE”

Dina pravi, da najraje fotografira ulična dogajanja in ljudi. Vsak dan se v službo vozi z vlakom ali avtobusom ter tako ujame veliko zanimivih trenutkov. Najbolj jo zanimajo intimni trenutki, na katere je sčasoma postala pozorna in jih začela zato tudi loviti v objektiv.

SEBASTIANO TOMADA (ZDA – NEW YORK) – GLAVNA NAGRADA

Fotografija, zaradi katere se bo večina zdrznila. Vojne podobe nam naježijo hrbet, še posebej, če so na njih otroci. Težko bi uganili, da je bila tale narejena s telefonom, kajne?

BRANDA O SE (IRSKA) – FOTOGRAF LETA

Branda je fotografijo naredila nekega aprilskega jutra lani, ko se je sprehajala med med pomoli na Jakarti. Roki je sklenil delavec med svojim počitkom.

DONGRUI YU (KITAJSKA) – ANIMALS (2. mesto)

Yu pravi, da je fotografija nastala ob ribniku nekega oblačnega jutra. Všeč mu je bil odsev v vodi, ki je bila zaradi oblačnosti popolnoma temne barve.

JOSHUA SARINANA ( ZDA – CAMBRIDGE) – TRAVEL (2. mesto)

 

Fotografija, ki ujame poletje v Cambridgu!

MAGALI CHESNEL (FRANCIJA) – DREVESA (1. mesto)

“Izjemno mrzla zima je zajela Evropo. To drevo stoji blizu jezera Leman v Švici, in ko je veter bril s hitrostjo 100 km/h ter odnašal vodo z gladine jezera, se je ta ob dotiku z drevesi spremenila v led. Fotografija je nastala nekega jutra, ko sem na sprehodu občudoval moč narave in se nisem mogel načuditi, česa vsega je zmožna”, je zapisal Magali Chesnel.

GABRIEL RIBEIRO (BRAZILIJA) – PORTRAIT (1. mesto)

Avtor pravi, da je fotografija nastala meseca januarja, ko sta na obisk prišla teta in bratranec. Riebiro je želel preizkusiti, kako dobro fotografijo lahko ustvari pri naravni svetlobi ter ob tem lovil otrokovo globino v očeh.

SZYMON FELKEL (POLJSKA) – CHILDREN (1. mesto)

Fotografija je nastala leta 2015 na Times Squaru v New Yorku in se imenuje Otroška radovednost. Dodatna razlaga najbrž ni potrebna, kajne?

BARRY MAYES (VELIKA BRITANIJA) – CHILDREN (3. mesto)

JULIA SMETANINA (RUSIJA) – FLORAL (2. mesto)

Fotografija je nastala med predavanjem o fotografiji z mobilnimi telefoni. Precej ironično.

BeFunky-collage3 Nikoli ne boste ugotovili, čemu so v resnici namenjene te stvari tumblr_ouxgbfdWmK1v791ndo1_1280 Pari, ki se žličkajo, imajo boljše razmerje template-sivina Starejši pari, ki so še vedno neverjetno v stilu shutterstock_496220794 Fotografiraj se s Hoferjevim sladoledom in odpotuj v Firence · · ·