shutterstock_671345251
Utrip mesta · destinacija

Če se radi odpravimo na počitnice na Hrvaško in bi radi na plaži uživali “popolnoma brez”, potem si v članku lahko preberemo, katere so najboljše nudistične plaže oz. nudistična naselja. P. S.: Pred kratkim je bil hrvaški otok Rab na CNN-u označen kot naj otok za nudiste.

1. Crveni Otok, Rovinj

V Rovinju je plaža z modro zastavo Crveni Otok, kjer so na voljo tudi ležalniki, tuši, slačilnice, kiosk, toaleta, restavracija, bar in trgovina. Tu imamo veliko možnosti za aktivnosti, kot so odbojka na mivki, izposoja pedalinov, smučanje na vodi, tenis, minigolf in podobno.

2. Konobe, Punat – Krk

Konobe se nahaja na otoku Krku, v mirnem zalivu 3 km od Punata v smeri Stare Baške. Plaža je dolga 1,5 km in ima dva peščena zaliva, na katerih so urejeni tuši.

3. Koversada, Vrsar

Koversada je sproščeni raj brez oblačil. Najboljše mesto za sončenje so kamniti platoji, ki se narahlo spuščajo v morje, vendar so v Koversadi na voljo tudi plaže iz drobnih kamenčkov in celo prava peščena plaža.

4. Ciganka, Lopar

Ena izmed treh nudističnih peščenih plaž v Loparju proti severu je izjemno specifična zaradi nenavadnih peščenih piramid in drugih naravnih oblik. V bližini je plaža za pse.

5. Sol Polynesia, Umag

Sol Polynesia se nahaja 2 km od centra mesta Umag, v turističnem naselju Katoro, v neposredni bližini morja.

PREBERITE ŠE: Kje so najlepše peščene plaže na Hrvaškem?

6. Valalta, Rovinj

Valalta leži v bližini Rovinja, na vhodu v 12 km dolgi Limski fjord. Gostom vseh starosti je na voljo obilo športnih aktivnosti: odbojka na mivki, igrišča za tenis, mize za namizni tenis, steze za bovling in še veliko drugih možnosti za sprostitev.

7. Kandarola, Rab

Nudistična plaža Kandarola, ki se še imenuje “Angleška plaža”, ker se tukaj kopal tudi angleški kralj Edward VIII. s svojo ženo Wallis Simpson, se nahaja na polotoku Frkanj. Plažo je mogoče doseči tudi z ladjo taksijem iz Raba.

8. Baldarin, Cres

Plaža Baldarin se nahaja na južni obali otoka Cres, v naravni oazi miru Punte Križa, obkroža pa jo kristalno čisto morje in ima več kot 40-letno tradicijo v naturističnem kampiranju, kar pomeni, da je  kamp Baldarin eden od najstarejših naturističnih kampov na Jadranu.

9. Paklina, Brač

Plaža Paklina se nahaja na južni strani otoka Brač, v bližini turističnega mesta Bol, v bližini pa je tudi ena izmed najbolj znanih plaž na Jadranu Zlati rt. Paklina se razteza na več manjših plažah in skalnatih zalivov, ki nam ponujajo zasebnost ter sprostitev stran od množic. V ozadju plaže je bujen gozd, ki nudi senco med veliko vročino.

10. Otok Proizd

Proizd je majhen otoček v Jadranskem morju, ki leži pol kilometra zahodno od skrajnega zahodnega dela Korčule. V zalivu Perna na jugu otočka so nudistična plaža, sidrišče in restavracija.

Na katera potovanja z vlakom se preprosto morate podati? Na katera potovanja z vlakom se preprosto morate podati? Charles Kuonen: najdaljši viseči most na svetu (Švica) Charles Kuonen: odprt je najdaljši viseči most na svetu haiku stairs Haiku Stairs: stopnice do nebes na Havajih 1680__1050__auto__-wp-content-uploads-annuaire-image-piscine-resort30108 10 najboljših hotelov na svetu (2017) · · ·