FULLVISON
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Za odličen pametni telefon vam ni treba zapraviti 1.000 evrov. Razvoj tehnologije in znižanje stroškov izdelave sta omogočila, da ponudniki svoje aparate ponujajo po dostopnih cenah. Seveda, pa so v tujini mnogo cenejši kot pri nas doma. Tudi zato smo vam pripravili izbor posebnih priložnosti s katerimi prihranite pri nakupu telefona tudi do 100 evrov.

Telefoni so pri slovenskih operaterjih ter trgovcih relativno dragi. Zato smo pobrskali po Amazonu in za vas pripravili ponudbo zaradi katere vas bo kap. Nekateri telefoni so tudi več kot 150 cenejši od cen pri slovenskih trgovcih. Globalizacija je nezadržna. Naroči iz Nemčije ter prihrani.

1. Nokia 6

Nokia 6 ponuja veliko sladkorčkev zastavonoš in je precej spodoben telefon, ki prinaša 5,5-palčni HD-zaslon ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk, procesor Snapdragon 430, 4 GB sistemskega pomnilnika, 64 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga je moč razširiti s spominsko kartico microSD, 16 MP kamero in baterijo z zmogljivostjo 3000 mAh.

Izdelana je iz aluminija, njen videz pa je elegantno zadržan. Nameščen ima operacijski sistem Android Nougat (sedma različica), kar je, kot rečeno, novost za Nokio, ki je do zdaj gostila OS Windows (Nokia Lumia). Sodi v srednji razred telefonov, čemur sledi tudi cena, ki se bo Kitajskem gibala okoli 230 evrov. Se vam kolca po dobri stari Nokii? S tem telefonom se vam na bo več.

2. LG G6

Ta pametni telefon s 14,5-centimetrskim zaslonom lahko tekmuje celo z Galaxyjem S8 in iPhonom 7.

Njegova cena je nekoliko padla, saj ga je zasenčil LG V30, njegov zmogljivejši “brat”. To je odlična novica za tiste, ki iščete nov telefon po sorazmerno nizki ceni.

Kaj nas pri telefonu najbolj prepriča? To je zagotovo njegov ogromen zaslon, ki sega od roba do roba in prikazuje vsebino z ločljivostjo 2880 x 1440 slikovnih točk. Poudariti je treba še odlično kamero z dvema lečama.

V nasprotju s 5T-jem je G6 vodoodporen, prav tako pa ga lahko polnimo brezžično.

3. Essential Phone PH-1

Essential je v lanskem letu predstavil svoj prvi izdelek PH-1. Zaradi številnih novih telefonov, ki so jih izdala bolj znana podjetja, ni doživel pretiranega uspeha. Posledično mu je močno padla cena.

Telefon nas prepriča že na prvi pogled. Navdušuje zlasti njegov dizajn. Tudi PH-1, ki je sicer narejen iz stekla in keramike, se lahko pohvali z zaslonom od roba do roba.

Dvojna leča z 13 MP ločljivosti je še posebej primerna za ustvarjanje črno-belih fotografij. Telefon odlikujeta nadvse hiter procesoSnapdragon 835  in priključek USB-C. PH-1 uporablja najnovejši operacijski sistem Android Oreo.

4. Motorola Moto G5S Plus

Ne želite kupiti telefona prestižne znamke, kljub temu pa od naprave pričakujete vsestranskost? Potem je Moto G5S Plus prava izbira za vas. Ta telefon s 14-centimetrskim zaslonom vsekakor velja za dobro kupčijo.

Od drugih telefonov s tega seznama se najbolj razlikuje v tem, da njegov zaslon ne sega od roba do roba. Kljub temu pa ponuja nekaj občudovanja vrednih specifikacij. Napravo poganja več kot solidni procesor Snapdragon 625. Baterija z zmogljivostjo 3000 mAh bo vzdržala en dan uporabe še tako zahtevnega uporabnika. Na bralno-pisalnem polnilniku je 4 GB prostora. Dvojna 13MP kamera je sposobna snemanja odličnih fotografij v dnevni svetlobi. 

5. Huawei Honor 7X

Honor 7X velja za napravo, ki je kljub svoji nizki ceni zelo podobna najbolj popularnim telefonom na trgu ta hip. To je mogoče opaziti že takoj, saj Honorjev zaslon sega od roba do roba.

To pa še ni vse! Podobnosti lahko opazimo tudi v notranjosti telefona. Fotografiranje in snemanje nam omogoča odlična kamera z dvojno lečo. Honor 7X vsebuje Huaweiev lastni sistem na čipu Kirin 659. RAM-pomnilnik omogoča shranjevanje 3 GB podatkov.

7X ponuja nekatere posebnosti, ki jih ne bomo našli niti na Applovih in Googlovih telefonih. Prostor za shranjevanje je razširljiv, na voljo pa je tudi vtičnik za slušalke.


Vivo-X20-Plus-UD Vivo X20 Plus UD: z bralnikom prstnih odtisov pod zaslonom ConnectivityBg To je najboljši pametni telefon leta 2017 rawpixel-com-378011 Svoj pametni telefon polniš narobe! 1000-500-citymagazine-cover Samsung z najnovejšim predstavnikom Galaxy serije A – Galaxy A8 · · · · · · · ·