airbnbff
Utrip mesta · arhitektura

Kako blizu si si z najboljšim prijateljem ali prijateljico? Se je vajin odnos z leti spremenil? Dokaj tipično je, da najboljše prijatelje kot otroci, najstniki in študenti videvamo skoraj vsak dan, z leti, ko pa postanemo zaposleni z delom, družino in drugimi odgovornostimi odraslih, pa so naša srečanja vse redkejša. Lahko se zgodi, da se preselimo v različna mesta, države, celo po vsem svetu, kar pomeni, da je prijateljstvo težje vzdrževati in kaj hitro ga lahko izgubimo.

Očitno to ne velja za vse, kar ponazarja skupina najboljših prijateljev, ki so se za to, da bi ohranili svoje prijateljstvo za celo življenje, zelo potrudili. Zgradili so namreč svoje majceno mestece, kjer se bodo skupaj postarali.

Štirje pari so najboljši prijatelji že več kot 20 let, a kot veliko drugih odraslih prijateljstev so tudi oni kmalu ugotovili, da se vse težje videvajo. Odločili so se, da želijo živeti bližje drug drugemu in to na okolju prijaznejši način. Da bi to dosegli, so zbrali denar in si blizu reke Llano, tik pred Austinom v Teksasu, zgradili svoje majceno mestece.

Vsaka izmed štirih koč v njihovem majhnem naselju Llano Exit Strategy, je stala približno 40.000 ameriških dolarjev (okoli 36.000 evrov). Zasnoval jih je arhitekt Matt Garcia, namen pa je bil, da se čim bolj približajo trajnosti. Vsaka ima poševno streho, stene, ki poleti vročino zadržijo zunaj, izolirana okna in sode z vodo, ki lahko zadžijo do 19 tisoč litrov deževnice. Najboljši prijatelji se mislijo tukaj upokojiti in preživeti lepo starost!

Bi tudi ti s svojimi najboljšimi prijatelji zgradil svoje lastno mesto? Kakšno pa bi bilo tvoje?

10 bizarnih stvari, iz katerih so nastali edinstveni hoteli 10 bizarnih stvari, iz katerih so nastali edinstveni hoteli Eifflov stolp ne bo več isti: takšna bo kmalu njegova okolica! Eifflov stolp ne bo več isti: takšna bo kmalu njegova okolica! Dan Odprtih Vrat FA 2018 Razstava OD HIŠE DO MESTA na Fakulteti za arhitekturo Kotaleča se hiša Tako so si v 20. stoletju predstavljali, da bomo živeli danes! ·