mickael-gresset-rg29IYzdPlo-unsplash
V zraku · odnosi

Si želiš ob sebi res uspešne, pametne in kakopak lepe partnerice. Vas zanima kaj takšne – torej najpametnejše in najlepše ženske na svetu – pravzaprav popolnoma zares privlači? S čim jih ujamemo? Potem vam odkirvamo nekatera res zanimiva znanstvena – in hkrati dolgočasna statistična dejstva. Ampak, če igraš “na te karte” – boste njo – ki je odlična vsekakor dobili!

Znanost je končno našla tisto kvaliteto moškega, ki privlači prav najprivlačnejše ženske! Oziroma je odkrila “čarobni” skupek lastnosti, ki ga definira. Popolnega moškega – za popolno žensko.

Če je vaš prstanec daljši od vašega kazalca, to pomeni, da ste v maternici doživeli ‘napad’ moškega hormona testosterona, ta pa je zaslužen za prave “mačo atribute” pozneje v življenju. Raziskava, ki so jo opravili na medicinski fakulteti v Krakovu, ni samo proučila, kakšen učinek ima to na poznejše življenje, ampak tudi na to, kakšne partnerke iščejo takšni moški.

Takšni moški, torej tisti, ki imajo prstanec daljši od kazalca, imajo namreč štirikrat večjo možnost, da dobijo žensko, ki ima postavo peščene ure. Enako velja obratno: ženske z bujnim oprsjem in tankim pasom privlačijo moški, ki imajo daljši prstanec kot kazalec.

“Takšni moški so pogosto v družbi privlačnih žensk. Moški z daljšim prstancem imajo tako štirikrat večjo možnost, da so z ženskami, ki imajo tanek pas in večje oprsje,” pravi Berenika Kuna, avtorica študije. Dodaja še, da se moški pri oceni ženske privlačnosti najbolj osredotočajo na pas in oprsje, saj je to tisto, kar jim razkriva podrobnosti o reproduktivnem statusu ženske.

To je še ena v vrsti znanstvenih raziskav o privlačnosti med moškim in žensko. Spet druga pravi, da ženske najbolj privlačijo moški, ki BEREJO! Udeleženke spletne ankete na eHarmony so se namreč v kar 75 odstotkih odločile za knjigofile! Prav tako je raziskava pokazala, da moški, ki berejo, dobijo 19 odstotkov več SMS-ov in podobnih sporočil od žensk kot tisti, ki jim knjige niso blizu.

In kakšna literatura je po mnenju žensk najprivlačnejša? Tisti, ki prebirajo strokovno literaturo, vezano na uspeh, denar in moč, dobijo 75 odstotkov več pozornosti. Pol manj pozornosti dobijo ljubitelji romanov, kot je npr. Dekle z zmajskim tatujem Stiega Larssona. Knjige, kot je Orwellova klasika 1984 ‘zagotavljajo’ 21 odstotkov več pozornosti, “Da Vincijeve šifre” tega sveta pa 5 odstotkov več pozornosti. Ženske najmanj privlačijo bralci Biblije.

KAKŠNE PA NAJ BI BILE ŽENSKE, KI NAJBOLJ PRIVLAČIJO MOŠKE?

V nasprotju s stereotipnimi prepričanji, se vse več moških odloča za žene z večjimi prsmi, celulitom in drugimi polnimi oblinami – tako vsaj pravi študija psihologov, ki so jo izvedli na univerzi v Mehiki. Ta je namreč pokazala, da so moški veliko srečnejši, če imajo ob sebi polnejše dame. Pa ne samo to. Ženske, ki imajo večji ITM (indeks telesne mase), so v očeh moških sposobnejše za reprodukcijo in vzgojo otrok, z njimi pa tudi lažje rešujejo težave.

Ne glede na to, kar pravijo študije, je privlačnost privlačnost in vsake oči imajo svojega malarja. Ni pomembno, kako dolgi so vaši prsti, kakšna je vaša konfekcijska številka in ali moški rad bere le strokovno literaturo ali pa se raje prepusti kakšni kriminalki. Vsak ima svoj tip osebe, ki ga privlači in pomembno je le tisto, kar čutite v srcu.

shutterstock_658027537 To so astrološka znamenja, ki veljajo za najbolj ljubosumna! shutterstock_369101675 Kakšni moški varajo?! To so njihove glavne lastnosti – znaki, ki jih izdajajo! shutterstock_566707693 4 izjemno pogoste stvari, ki gredo moškim na živce v postelji christopher-campbell-SSUdmQ5lA6Y-unsplash To je 30 ključnih vprašanj vsakega resnega razmerja – te stvari odločajo o tem ali bosta ostala skupaj!