PicMonkey Collage
Utrip mesta · otroci

Imena, ki smo jih določili barvam, so omejujoča in pravzaprav ovirajo naše možgane. Voda, ki priteče iz pipe, ni “modra”. Listje na drevesih je lahko “zeleno”, lahko pa je tudi kakšne druge barve. Japonski oblikovalski dvojec si želi to spremeniti – želi spremeniti način, kako se naši otroci učijo o barvah. Tako je nastal set barv Nameless Paints, kjer so barve to, kar so – zgolj barve.

Yusuke Imai in Ayami Moteki skupaj tvorita oblikovalski dvojec Ima Moteki. Yusuke Imai je o njunem projektu Nameless Paints povedal, da želita z njim razširiti definicijo o tem, kaj vse je lahko barva in njeni odtenki, ki jih ustvarjamo med mešanjem. Prav zato barv nista poimenovala.

Namesto imena barvno tubo tako krasi eden ali več barvnih krogov. Kjer je krogov več, velikost kroga določa delež barve – to pomeni, da večji krog pomeni večji delež barve.

PREBERITE ŠE: Moleskine x Coca-Cola: dizajnerski poklon 100-letnici ikonske stekleničke

To je popolnoma nov način učenja, ki želi doseči predvsem, da bi otroci intuitivno razumeli barvo in se znebili predsodkov, ki jih ustvarjajo poimenovanja, kot sta“zelena” ali “modra”.
Izdelek bo najprej na voljo na Japonskem za okoli 13 evrov.

Potette 3v1 Potette 3v1 – prenosna in zložljiva kahlica, ki navduši Večnamenska 'drevesna hiška' Večnamenska ‘drevesna hiška’, ki predstavlja otroške sanje PicMonkey Collage Brez bušk – Simpatične živalice za zaščito ostrih vogalov pohištva smart_froc Slovenski stol – Smart Froc – je prvi pametni otroški stol #Kickstarter ·