Nove fotografije planeta Mars.
V zraku · buzz buzz

Mars, kot ga še ne poznate! Prepričali so nas, da je Mars rdeč. Nenazadnje mu tudi pravimo rdeči planet. A kot vidite na novih posnetkih Nase (skupno je ameriška vesoljska agencija objavila kar 1035 še nikoli videnih fotografij iz vesolja), najnovejše in najosupljivejše fotografije planeta Mars govorijo drugo zgodbo in kažejo na to, da smo celo življenje živeli v zmoti! Mars je namreč precej bolj pisan, kot smo mislili! Gore, reke, puhasti oblaki, jezera in kraljestvo barv … ne, ne govorimo o naši Zemlji, še vedno smo pri Marsu. Spoznajte ga v povsem novi luči.

Mars je verjetno prvi novi planet, na katerega bo stopila človeška noga. Po njem že vozi Nasino vozilo Curiosity (Radovednost). Rdeči planet mu pravimo zaradi prisotnosti železovega oksida na njegovem površju, ki pa je precej bolj pisano, kot smo prvotno mislili. Vaša predstava o Marsu je tako verjetno povsem napačna in nove Nasine fotografije, ki prihajajo od tam, bodo to samo potrdile!

PREBERITE ŠE: Slovensko znanje na Marsu!

Fotografije je posnelo plovilo MRO (Mars Reconnaissance Orbiter), ki okoli rdečega planeta kroži od leta 2006.

Nasa – najbolj osupljivi posnetki planeta Mars do zdaj:

Nove fotografije planeta MarsOdpri galerijo
Nadležni Facebook prijatelji Nadležni Facebook prijatelji, zreli za ”odstrel” Neverjetne fotografije iz OI Rio 2016 Rio 2016: neverjetne fotografije olimpijskih športnikov, ki vas bodo osupnile Baletniki na ulicah New Yorka. Omar Rombles: baletniki zavzeli ulice New Yorka Kako biti srečen v službi? 6 preprostih nasvetov, kako biti srečen v službi · ·