Ne moreš zase reči, da si dobra oseba, če NIMAŠ teh 5 lastnosti
V zraku · buzz buzz

Na vsakem koraku nas učijo, kako prepoznati slabe ljudi, nihče pa nam ne pove, kako naj vsak med nami postane boljša oseba. Kako delati na sebi?

Epidemija depresije, ki se kot mrzlica širi po svetu, prihaja predvsem iz dejstva, da se ne zavedamo in ne priznavamo svoje vrednosti v tem trenutku, prav tako pa smo postali kolektivno nehvaležni.
Razmislite o stvareh, ki vas resnično osrečujejo, in boste videli, da obstaja milijon razlogov, zakaj bi morali biti hvaležni za vse, kar imate. In to je le pljunek v morju, saj boste morali delati še na številnih drugih kakovostih, če želite zase reči, da ste dobra oseba.
Dober človek ima številne kakovosti, ki jih neguje in razvija, a mnogi so nanje pozabili.

Ne moreš zase reči, da si dobra oseba, če NIMAŠ teh 5 lastnosti:

INTEGRITETA

Integriteta je najmočnejša lastnost, ki vam pove, ali ste sposobni narediti tisto, kar ste si zamislili. Če je odgovor trdilen, pomeni, da veljate v očeh drugih ljudih za iskreno in zaupanja vredno osebo. Vsi vemo, da osebe, ki veliko obljubljajo, ponavadi najmanj naredijo – takšne ljudi ego sili, da se pokažejo kot najboljši, četudi v resnici s svojimi dejanji ne morejo izpolniti izrečenih besed.

RADOVEDNOST

Pogoj za razvijanje občutka radovednosti je pripravljenost, da se osvobodite strahu pred obsojanjem, ker ste neposredni, drugačni in pripravljeni slediti svojim idejam. Drugi pogoj je komunikacija z ljudmi, ki jih morda niti ne poznate. Bodite radovedni, naučite se čim več stvari in ne zamudite ničesar v življenju, kar se vam ponuja.

HVALEŽNOST

Ker so ljudje postali kolektivno nesrečni in nezadovoljni, je hvaležnost postala presodna za srečno življenje. Breme se je prestavilo na pleča malega človeka, ki mora skrbeti za to, da postane najboljša različica sebe. V trenutku, ko začnete jemati hrano, streho nad glavo, družino, zdravje in oblačila za samoumevne, ste skrenili s poti. Hvaležnost vam lahko pomaga, da se osredotočite na izkušnje, stvari in ljudi, ki so posebni.

SOČUTJE

Dalajlama je rekel, da je sočutje stanje uma, ki želi, da se osebe, ki trpijo, osvobodijo tega trpljenja. Resnično sočutje zato mora vsebovati modrost in ljubezen. Morate razumeti naravo človekovega trpljenja, če mu želite pomagati. Temu se reče modrost. Vendar morate tudi izkusiti globoko bolečino, intimno povezanost in empatijo z drugim čutečim bitjem. Temu se reče ljubezen.

ISKRENOST

Iskrenost je vrlina pogumnih ljudi. In morali bi jo vključevati v vse sfere svojega življenja. Najpomembnejše je, da ste za začetek iskreni sami do sebe. To je ključno za razvoj osebnosti, in vsi odnosi, posebej tisti intimni, zahtevajo iskrenost kot močan temelj. Če začnete govoriti laži ali prikrivati resnico, boste na koncu uničili zaupanje, ki ste ga razvili ali ga poskušate razviti. Ko pa ga enkrat izgubite, ga je težko povrniti.

Po tej poti hodijo “zgube”: stvari, zaradi katerih lahko propadeš v življenju Po tej poti hodijo “zgube”: stvari, zaradi katerih lahko propadeš v življenju BeFunky-collage (1) Zavidali bi jim celo Vikingi: seksi moški, ki vse stavijo na svojo BRADO Za vse, ki vas je strah: 5+ stvari, ki si jih reci, ko letos oblečeš KOPALKE Vedno jim zlomijo srce: 6 astroloških znakov, ki vsakič izberejo napačnega partnerja Vedno jim zlomijo srce: 6 astroloških znakov, ki vsakič izberejo napačnega partnerja