grimm-season-3-episode-21-hxqz4
V zraku · buzz buzz

Inteligentnost je privlačna. Večinoma imajo ljudje “raje” tiste posameznike, ki jih sami označijo in vidijo kot pametne –, a v tej raziskavi so ugotovila nekaj, za kar so ženske sveta že dolgo vedele.

Glede na to študijo so raziskovalci ugotovili, da imajo moški sicer rajši pametnejše ženske, vendar le v teoriji.

650 moških, ki je sodelovalo v raziskavi, je na različne načine stopilo v stik s predstavnicami nasprotnega spola. Ko je bil stik psihološko bolj oddaljen (npr. klepet prek spletne klepetalnice), so moški poročali, da so jim ženske, ki so jih sami ocenili kot pametnejše od sebe, všeč in da jih privlačijo. Ko pa so bili v psihološko bližnjem stiku (npr. pogovor v živo), se je njihovo doživljanje spremenilo v to smer, da se jim ženska inteligentnostna superiornost ni zdela več privlačna.

Raziskovalci predvidevajo, da je eden izmed možnih razlogov za spremembo te preference v tem, da so se udeleženci v bližnjem stiku s pametnejšo žensko počutili ogrožene, kar so razrešili tako, da so to žensko preprosto označili za neprivlačno.

Kaj pravite – se tudi vam dogajajo iste stvari?

Vse bo veliko lažje: 7 pravil, kako postati pozitivna oseba Vse bo veliko lažje: 7 pravil, kako postati pozitivna oseba joey-friends 12 dejstev, ki dokazujejo, da je svet bolj čuden, kot si mislimo shutterstock_541695331 Ali veš, kaj pomeni barva tvojega potnega lista? image1 Kaj o vas pove metulj, ki pripada mesecu, v katerem ste se rodili? · · ·